Winkelcentrum Brouwhorst: Schoonste Winkelgebied van Nederland 2017

Donderdag 9 november 2017

Winkelcentrum Brouwhorst heeft de landelijke verkiezing Schoonste Winkelgebied van Nederland gewonnen, een jaarlijks initiatief van NederlandSchoon. De winkeliers werden vandaag verrast door Dorien Bosselaar, programmamanager NederlandSchoon. Zij overhandigde in het bijzijn van wethouder Erik de Vries de plaquette die voortaan aan de gevel prijkt van het winkelcentrum.

.

Veel aandacht voor schone leefomgeving

Wethouder Erik de Vries: “We besteden in Helmond veel aandacht aan een schone leefomgeving. En met succes! Sinds jaar en dag eindigt Helmond hoog in de lijst met schoonste winkelcentra. Ook winkelcentrum Brouwhorst was al een paar keer dicht bij de titel, maar won nog nooit. Tot vandaag! Brouwhorst mag zich vanaf nu een jaar lang het schoonste winkelcentrum van Nederland noemen. Ik ben daar geweldig trots op en feliciteer alle betrokkenen van harte met dit mooie resultaat.” 

Dagelijks bijhouden belangrijk

Gerrit Bouwmeester, voorzitter winkeliersvereniging Brouwhorst: “Ik was al heel trots op de nominatie van ons winkelcentrum. Nu we de prijs voor het schoonste winkelcentrum van Nederland ook echt gewonnen hebben, loop ik bijna naast mijn schoenen! We hebben er met z’n allen hard voor gewerkt om ons winkelcentrum schoon, veilig en aantrekkelijk voor onze klanten te maken en te houden. We hebben hier elke dag iemand rondlopen die de boel schoonhoudt en kleine reparaties verricht. Dat dagelijks bijhouden is ontzettend belangrijk. Want hoe schoner de omgeving, hoe meer mensen geneigd zijn om die sigaret of dat papiertje in de prullenbak te gooien in plaats van op de grond te laten vallen. Dus een grote ‘dank je wel’ voor iedereen die zich hiervoor heeft ingezet!” 

Bekijk hier het filmpje van de uitreiking op YouTube