Hemelvaartsdag: kantoren gesloten en geen afval/papier inzameling

Vrijdag 19 mei 2017

Op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 27 mei zijn alle gemeentelijke kantoren gesloten. Ook telefonisch zijn we dan niet bereikbaar. Ook het afval en papier wordt op Hemelvaartsdag niet opgehaald.

Zelf online regelen

Veel zaken kunt u gemakkelijk zelf regelen via onze website. Zo kunt u bijvoorbeeld digitaal een verhuizing doorgeven of een uittreksel aanvragen. Wilt u tijdens een melding doorgeven van bijvoorbeeld een gat in de weg, losliggende stoeptegels of kapotte straatverlichting, dan kunt u hier digitaal uw melding doen

Afval inzameling

Op Hemelvaartsdag wordt er geen afval opgehaald. Dit geldt voor het Centrum, de Binnenstad, een gedeelte van Helmond-Oost en het grootste gedeelte van Helmond-Noord, met uitzondering van buurt Bloem- en Paardenvelden. De ophaaldag wordt ingehaald op zaterdag 27 mei. Woont u in een van bovenstaande wijken, dan kunt u de grijze container die dag aan de straat zetten. Doe dit voor 7.30 uur om te voorkomen dat de vuilniswagen al geweest is.

Oud papier

Op Hemelvaartsdag wordt er ook geen oud papier ingezameld. Woont u in het gedeelte van de Rijpelberg waar de papiercontainer normaal op donderdag wordt opgehaald? Dan wordt de ophaaldag ingehaald op vrijdag 26 mei. Woont u in het gedeelte van Dierdonk waar de papiercontainer normaal op donderdag wordt opgehaald? Dan wordt de ophaaldag ingehaald op zaterdag 27 mei.
Twijfelt u? Op DeAfvalApp kunt u zien wanneer bij u het oud papier wordt ingezameld. Of neem contact op met het Klant Contact Centrum via tel. 14 0492.