Uitreiking medailles redders drenkeling

Maandag 17 juli 2017

Burgemeester Blanksma heeft op 17 juli 3 bronzen medailles van de Maatschappij tot redding van drenkelingen uitgereikt aan Ringo van Maurik en Ton van der Velden uit Helmond en Alwin Huiskes uit Aarle-Rixtel voor een reddingsactie in 2016.

Onderscheiding redders drenkelingen

Op zondag 18 september 2016 rond 09:00 uur belandde een auto met een 19-jarige man in het kanaal ter hoogte van Kanaaldijk Zuid-West 5A. Drie mannen die in hun auto’s toevallig langs kwamen rijden, zagen de auto in het water zakken en ze twijfelden geen moment. Zij zorgden ervoor dat de auto niet verder kon zinken en gingen het water in. Ze sloegen een autoruit in en haalden de chauffeur uit zijn auto. Hiermee hebben ze de 19-jarige man gered van een verdrinkingsdood.

De Maatschappij tot redding van drenkelingen beloonde deze heldhaftige inzet met een bronzen medaille. De Maatschappij bestaat al 250 jaar en geeft ook voorlichting over het redden en reanimeren van drenkelingen. In 2016 werden 55 geslaagde reddingen bekroond met een oorkonde of medaille.