Minder parkeerautomaten voor muntgeld

Dinsdag 11 april 2017

Vanaf volgende week (3e week april) vervalt in Helmond op een aantal parkeerplaatsen de mogelijkheid om het parkeren met muntgeld te betalen. Het betreft, Kasteel Traverse, Kasteelplein, Steenweg, Irenelaan, Beelstraat Noord, en Beelstraat Zuid.

Op deze plaatsen kan dan alleen nog worden betaald met de pas van GePast Parkeren, met de PIN pas of via een parkeerapp op de mobiele telefoon. In de tweede helft van 2017 vervalt bij meer automaten de mogelijkheid om met muntgeld te betalen. In de toekomst kan men op straat nog maar op een paar plaatsen met muntgeld betalen. In alle gemeentelijke parkeergarages kan nog wel met (munt)geld worden betaald.

Voordelen

U parkeert met korting in de gemeentelijke parkeergarages Boscotondo, Doorneind en City en op straat tegen het vastgestelde “realtime” parkeertarief. Met de speciale GePast Parkeren-pas of met de apps van Stadsparkeren, Parkmobile, SMSParking en Yellowbrick is parkeren heel gemakkelijk.

Wilt u gebruik maken van Gepast Parkeren in Helmond? Ga naar www.parkerenhelmond.nl voor meer informatie en om u aan te melden.