Verenigingen geven tweede leven aan spullen voormalig Stadskantoor

Dinsdag 1 juni 2021

Zoals waarschijnlijk bekend, bouwen we in Helmond een Huis voor de Stad. Dit komt op de plek waar het Stadskantoor nu staat. De sloop daarvan is kort geleden gestart met het strippen en leeg halen van het gebouw.

Sloop is ‘oogst’

Dat heeft al een enorme bulk aan spullen en materialen opgeleverd. Wij noemen de sloop van het Stadskantoor niet de ‘sloop’, maar de ‘oogst’. Dit omdat we ernaar streven zoveel mogelijk van die spullen en materialen een tweede leven te geven, in het nieuwe gebouw of in onze eigen stad Helmond.

Spullen werden opgehaald door verenigingen

Op vrijdag 28 mei konden verenigingen spullen ophalen waar zij weer een tweede leven aan gaan geven. Zo werden er spullen opgehaald door Wim van Bergen voor Zwemvereniging Helmondse Watervrienden. Het ging onder meer om een schuifdeurkast, een bureau en white boards. “Voorlopig gaat het in de opslag. Dit gaan we gebruiken om de ruimte in te richten bij het nieuwe zwembad op De Braak. We besteden het geld natuurlijk het liefst aan zwemmen. Dit was een unieke kans.”

Ook Mick van Hoof haalde spullen op, voor Tafeltennisvereniging Stiphout. “Ik kon een aantal stellingkasten meekrijgen, die komen in de werkplaats. En wat bakken voor restafval, want de oude, daar zaten geen deksels meer op. Ook deurstoppers; we gebruikten voorheen van die wigjes. En daarnaast nog modernere noodverlichting en wifi extenders voor betere wifi in de zaal. Daar moeten we wel nog een en ander voor uitzoeken want die werken niet op het gewone stroomnet. Maar daar zijn we nu mee bezig.”

Uw Reactie
Uw Reactie