Spulletjes van het Stadskantoor ook terug te vinden in de Ruilwinkel van Humanitas

Donderdag 1 juli 2021

Zoals u wellicht al eerder gelezen of gehoord heeft, zetten we in op een maximale oogst van ons Stadskantoor; van zowel het gebouw zelf als van de spulletjes die erin staan. Dat betekent dat we alle spullen die we in onze huidige locaties of ons nieuwe Huis niet meer kunnen gebruiken, graag een tweede leven bieden. En dan het allerliefste in onze stad. Eerder hebben we u geïnformeerd dat we 13 Helmondse verenigingen al blij hebben kunnen maken met spullen uit ons oude Stadskantoor. Inmiddels zijn er meer spullen beschikbaar voor onze stad.

Daniëlle Stolwijk van Humanitas en Eugene de Vocht van de gemeente Helmond

Onze inwoners kunnen spulletjes 'halen' in de Ruilwinkel van Humanitas.

Humanitas is een vrijwilligersorganisatie die landelijk, maar ook in Helmond actief is. De vrijwilligers van Humanitas helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen als dat voor die mensen wenselijk is. Hierbij kun je denken aan hulp bij administratie, eenzaamheid en omgaan met rouw en verlies. Daarnaast heeft Humanitas in Helmond ook een zogenaamde Ruilwinkel. 

In de Ruilwinkel kan iedereen goederen en diensten 'kopen' zonder portemonnee.

Hoe dat werkt? Goederen die je kwijt wilt, breng je naar de Ruilwinkel. In ruil daarvoor krijg je punten waarmee je vervolgens weer andere goederen kunt aanschaffen. En met die punten kun je vanaf nu dan ook spulletjes uit ons Stadskantoor 'kopen' bij de Ruilwinkel. Denk hierbij aan perforators, nietmachines, lampen, bureaubakjes en nog veel meer. 

Vorige week heeft Humanitas een groot gedeelte van de spullen bij ons opgehaald.

De rest van de spullen wordt deze week opgehaald en zal daarna ook terug te vinden zijn in de Ruilwinkel aan de Engelseweg. Op deze manier komen de spullen vast en zeker terecht bij die inwoners die het nodig hebben. En daar zijn Humanitas én wij super blij mee. De foto bij dit bericht, waar onze collega Eugène Danielle Stolwijk van Humanitas helpt om de spullen uit het Stadskantoor te halen, laat dit goed zien.

Uw Reactie
Uw Reactie