Raad akkoord met basisontwerp en investeringskrediet

Woensdag 1 juli 2020

Op dinsdag 30 juni 2020 heeft de gemeenteraad ingestemd met het basisontwerp en met het investeringskrediet van 36 miljoen euro. Ook heeft de raad ingestemd met een extra krediet van ruim 500.000 euro voor de aanleg van klimaatplafonds. De totale investering is over de looptijd van 40 jaar nog steeds budgetneutraal.

Klimaatplafonds

Met de keuze voor klimaatplafonds wordt een grote bijdrage geleverd aan een gezond binnenklimaat. De eerste bevindingen uit onderzoeken laten zien dat een gezond binnenklimaat leidt tot een hogere arbeidsproductiviteit en minder ziekteverzuim. Daarnaast wordt er met klimaatplafonds aanzienlijk op energie bespaard. Ook gaan de klimaatplafonds lang mee; ze zijn pas na 40 jaar aan vervanging toe. Vanuit duurzaamheid is dat een belangrijke meerwaarde.

Inwoners worden in september betrokken

In september worden inwoners uitgenodigd om met de gemeente mee te praten over de verdere invulling van het basisontwerp. Met interactieve werkvormen krijgen inwoners de mogelijkheid om mee te praten en mee te denken over de inrichting van het voorplein, het verweven van de identiteit van Helmond in het gebouw, de aankleding van en doorstroming in de publieke ruimtes en de gewenste voorzieningen. Begin september worden in diverse media oproepen geplaatst zodat inwoners zich hiervoor kunnen aanmelden.

Oplevering verwacht in 2023

Als alles volgens planning verloopt wordt het gebouw medio 2023 opgeleverd.

Uw Reactie
Uw Reactie