Gemeente Helmond consulteert markt

Dinsdag 15 december 2020

De gemeente Helmond vindt het belangrijk dat het Huis voor de Stad straks beschikt over de meest innovatieve oplossingen op het gebied van constructie, installatietechniek en werktuigbouw. Om te voorkomen dat gemeente en Total Engineeringsteam straks specifieke innovaties over het hoofd zien, houden we een marktconsultatie. We nodigen leveranciers uit voor een innovatiemarkt. Partijen die geïnteresseerd zijn kunnen gedetailleerde informatie hierover terugvinden op Tenderned.

De woorden: innovatief en vernieuwend

Over het project

In 2019 is het Total Engineeringsteam gestart. Dit team is vanaf de definitiefase tot en met oplevering en nazorg verantwoordelijk voor de realisatie van het gebouw. Het Total Engineeringsteam is een consortium met daarin ABC Nova, Kraaijvanger Architecten, DGMR, Valstar-Simonis en Aronsohn. Inmiddels is het Definitief Ontwerp op 24 november vastgesteld door het College van B&W. Het betreft een bouw van circa 12.000 m2 BVO waarbij een eigentijds en flexibel gebouw gerealiseerd wordt, open, groen en met een bijzonder traplandschap. De mens en haar gezondheid staan centraal, waarbij er ook hoge eisen gesteld zijn aan inclusiviteit. De komende maanden zal het consortium het Definitief Ontwerp vertalen naar een Technisch Ontwerp. Begin 2021 wordt de aanbesteding voor de bouw zelf gepubliceerd, die verdeeld wordt in drie percelen: 1. Bouwkundig, inclusief sloop fase één (renovatie), grondverzet en coördinatie, 2. Elektrotechnisch en 3. Werktuigbouwkundig.

Over de Innovatiemarkt

Met het consortium hebben we kwaliteit en innovatieve kracht in huis. Maar precies op het kritische moment waarin het Definitief Ontwerp vertaald wordt naar een Technisch Ontwerp, willen we de markt ‘uitdagen’ om ons te laten inspireren met de nieuwste oplossingen en innovaties die we écht niet mogen missen. Op 10 december zal het Total Engineeringsteam en de gemeente het Definitief ontwerp van het Huis voor de Stad online presenteren aan de bedrijven die zich via Tenderned hebben aangemeld. Bedrijven die relevante innovatie oplossingen bieden die nog niet bij gemeente en Total Engineeringsteam bekend zijn, krijgen de mogelijkheid om deze op 17 december te presenteren.

Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen wij u naar Tenderned.

Uw Reactie
Uw Reactie