VVV event info

Toneelgroep Maastricht

Een troostrijk pleidooi voor vergeving, voor hoop en voor liefde.Vrijdag van Hugo Claus is een van de meest ontroerende toneelteksten uit het Nederlandse taalgebied. Een zinderend gezinsdrama ov...

Het is vrijdagmiddag. Georges Vermeersch (Van Huêt) komt thuis nadat hij vervroegd is vrijgelaten uit de gevangenis. Hij is veroordeeld wegens ontucht met zijn dochter die vertrokken is naar de grote stad. Zijn vrouw Jeanne (Pheifer) heeft tijdens Georges afwezigheid troost gevonden bij zijn beste vriend -en buurman- Erik en is recentelijk bevallen van een dochter. Ziehier het startpunt van een vertelling waarin schuld en vergiffenis, liefde en vriendschap, opoffering en wanhoop strijden om voorrang.

Vier personages hunkeren onstilbaar naar liefde en troost in een heden dat besmet is door het verleden. Met grote compassie beschrijft Claus de pogingen van Georges en Jeanne om in het nu hun schamele bestaan weer op te bouwen en de toekomst te bevechten. Dat kan alleen met elkaar. Uiteindelijk is Vrijdag een troostrijk pleidooi voor vergeving, voor hoop en voor liefde.

 

SPEL: FEDJA VAN HUÊT, ANNIEK PHEIFER, SANDER PLUKAARD, FRIEDA BARNHARD | TEKST: HUGO CLAUS | REGIE: MICHEL SLUYSMANS | DECORONTWERP: MICHIEL VOET | LICHTONTWERP: BART VAN DEN HEUVEL | KOSTUUMONTWERP: SABINE SNIJDERS | DRAMATURGIE: PAUL SLANGEN

 

Korting met je scholieren- of studentenpas

Op de dag van de voorstelling, vanaf één uur voor aanvang, kun je als student of scholier een kaartje kopen voor de verleidelijke prijs van € 12,50. Per persoon wordt deze korting op maximaal 1 kaart toegepast. Toon je scholieren- of studentenkaart aan de balie en pak je voordeel!

 

 

Toneelgroep Maastricht

Details

Uw Reactie
Uw Reactie