VVV event info

Jozef van Wissem - Ex Mortis Tour 2021

Jozef van Wissem komt naar de Cacaofabriek. Wat een bijzondere avond gaat dít worden...De Nederlandse luitspeler uit New York - een mix tussen een middeleeuwe monnik en een satanistische Raspoet...

Sinds zijn debuut in 2000 wist van Wissem een schare devote fans achter zich te vergaren.
In 2013 won hij in Cannes de Soundtrack Award voor zijn meeslepende soundtrack bij 'Only Lovers Left Alive' de dromerige vampierfilm van Jim Jarmusch. Van Wissem bracht met Jarmusch ook nog vier duo-albums uit.
Op verzoek van London's National Gallery componeerde hij geluidskunst bij Hans Holbein's schilderij 'De Ambassadeurs'. En in december 2017 speelde hij de madrigaal afgebeeld op Carvaggio's 'De Luitspeler' in de Hermitage.

De naar Brooklyn, New York verkaste Nederlander heeft een missie: de barokke luit heruitvinden. Met zijn minimalistische avant-folk tovert de ascetische minstreel melodieuze labyrinten en trance-achtige composities. Met spaarzame gratie tokkelt de luitist sobere melodieën door strenge, statige stiltes.

Als luisteraar heb je geen andere keuze dan de totale overgave aan de intensiteit, de tijdloze vervreemding en donkere onaardsheid van zijn muziek.

Zaal open vanaf 20.30 uur; show start om 21.00 uur.
Kaarten kosten 12,50 euro in de voorverkoop; 15 euro aan de dagkassa.

Jozef van Wissem - Ex Mortis Tour 2021

Details

Uw Reactie
Uw Reactie