VVV event info

Stormkamer • De Ontmoeting

Socioloog en schrijfster Karlijn Roex studeerde aan Oxford University en kreeg het etiket ‘verward persoon’ door instanties opgeplakt. Door welk beeld laat jij je leiden bij een ontmoeting? Wat zi...

#bijzonder     #actueel     #interactief     #ontwrichtend

 

In De Ontmoeting met de Verwarring maak je kennis met iemand met het label ‘verward persoon’. Binnen de vier muren van de stormkamer stap je in een live-vertelling die de grenzen tussen podium en tribune vervaagt en de drempel tussen publiek en spreker verlaagt. Welke vooroordelen heb jij over iemand met afwijkend gedrag? En wat zegt jouw oordeel over deze persoon over hoe je zelf in het leven staat?

 

Over Karlijn Roex

Karlijn Roex (1989) is onderzoeker, schrijver en activist. Het afgelopen jaar maakte ze vooral naamsbekendheid als spreker en publicist binnen het ‘verwarde personen’ debat. Daarin worden mensen met afwijkend gedrag vaak weggezet als gevaarlijk. Karlijn draait het perspectief om: zijn het niet juist de verwarde personen die zich steeds onveiliger voelen, door stigmatiserende krantenkoppen en de dwingende verwachting normaal te doen? In 2019 publiceerde ze haar boek In verwarde staat, waarin ze persoonlijke ervaringen combineert met een sociologische analyse van de maatschappij.

 

Stormkamer • De Ontmoeting

Details

Uw Reactie
Uw Reactie