VVV event info

25 jaar Srebrenica

Alma Mustafic was 14 toen haar vader Rizo werd vermoord in de genocide van Srebrenica. Hij werkte als elektricien bij Dutchbat, maar de Nederlanders maakten een fatale beslissing door hem uit te l...

Deze voorstelling maakt deel uit van de Speelhuis-serie PERSPECTIEF.

 

#terugblik   #25jaarlater   #gewonemensen   #tussenhaatenwaanzin

 

Oorlogsveteraan Raymond Braat uit Helmond zag met eigen ogen hoe moslims vermoord werden in Bosnië. Nog steeds is zijn bed iedere nacht drijfnat van het zweet. Alma Mustafic verloor haar vader, vluchtte naar Nederland, werd succesvol in het bankwezen maar maakte de switch naar een master Onderwijskunde. Ama en Raymond hebben een verschillend perspectief op de gebeurtenissen, maar één ding hebben ze gemeen: de vraag waarom de wereld dit liet gebeuren. Samen met acteurs Mike Weerts, Jolijn Henneman en Karen Sibbing vertellen ze hun verhaal. Een geschiedenis over gewone mensen, de waanzin van de haat en hoe de genocide vijfentwintig jaar later nog steeds hun leven tekent en dat van vele anderen.

 

TEKST EN REGIE: BOY JONKERGOUW | MUZIEK: ERIC VLASBLOM | BEELD EN DECOR: BEELDJUTTERS EN SIMON HAEN

 

Korting met je scholieren- of studentenpas

Op de dag van de voorstelling, vanaf één uur voor aanvang, kun je als student of scholier een kaartje kopen voor de verleidelijke prijs van € 12,50. Per persoon wordt deze korting op maximaal 1 kaart toegepast. Toon je scholieren- of studentenkaart aan de balie en pak je voordeel!

 

 

25 jaar Srebrenica

Details

Uw Reactie
Uw Reactie