VVV event info

Jack Wouterse

Na 20 jaar speelt Jack Wouterse opnieuw de solo ‘Keefman’ naar het boek van Jan Arends. Een helder en indringend verhaal over psychiatrisch patiënt Keefman die gevangen zit in zichzelf, vrij goed ...

#indringend     #solo     #herlezing     #binnenwereld

 

Keefman wil weg uit de inrichting aangezien hij niet gek is. Maar zodra hij genezen wordt verklaard, keert hij op een holletje terug omdat de buitenwereld een gekkenhuis blijkt. Als een acrobaat beweegt Keefman zich tussen het kweken van sympathie en het opwekken van ergernis. Net als je denkt dat hij tot een heldere zelfanalyse komt, neemt de rebel in hem het over die elke nuance woedend vernietigt.

Voor Jack Wouterse is het de tweede keer dat hij Keefman speelt. Twintig jaar geleden deed hij de monoloog bij het Ro-theater. Het is totaal anders nu. In de herlezing van de tekst ontdekte Wouterse nieuwe lagen die passen bij deze tijd. Hij ziet in Keefman minder het ‘Ik tegen de rest van de wereld’ en meer de sociale eenzaamheid en het zoeken naar verbintenis. Het is ook afdalen in de diepe eenzaamheid van Keefmans binnenwereld. Als publiek delen we in die gedachtewereld die elementair triestig is. In het sobere, uitgezuiverde decor, wordt alles bewaakt. Camera’s leggen alles vast, willen controleren, willen beoordelen. Wat Keefmans brein niet lukt doet de bewaking wel: een strakke structuur, controle, macht.

 

MET, VAN, DOOR JACK WOUTERSE | TEKST JAN ARENDS | ARTISTIEK ADVIES ALIZE ZANDWIJK, HERMAN GILIS TECHNIEK ANDRÉ GOOS | VORMGEVING THOMAS RUPERT

 

Korting met je scholieren- of studentenpas

Op de dag van de voorstelling, vanaf één uur voor aanvang, kun je als student of scholier een kaartje kopen voor de verleidelijke prijs van € 12,50. Per persoon wordt deze korting op maximaal 1 kaart toegepast. Toon je scholieren- of studentenkaart aan de balie en pak je voordeel!

 

 

 

Jack Wouterse

Details

Uw Reactie
Uw Reactie