VVV event info

Het Zuidelijk Toneel | Frank Lammers

De filosofen hebben de wereld slechts verschillend geiumlnterpreteerd het komt erop aan haar te veranderen

Deze voorstelling maakt deel uit van de Speelhuis-serie ZIN.

 

Geen filosoof heeft een grotere stempel op de wereldgeschiedenis gedrukt dan Marx, die geldt als de belangrijkste denker van het socialisme en communisme. En geen filosoof heeft zoveel verdeeldheid gezaaid: afhankelijk van hoe zijn woorden werden geïnterpreteerd is hij vervloekt en aanbeden, uitgespuwd en op handen gedragen.

 

Op zijn begrafenis waren amper zeven mensen aanwezig. Geen van zijn werken kreeg tijdens zijn leven erkenning. Alles wat hij ondernam, mislukte. Zijn leven werd geteisterd door ziekte, armoede en conflicten. Maar er was ook een leven van engagement, liefde en vriendschap.

 

In deze theatermonoloog kijkt Marx met de ogen van nu terug op zijn erfenis. In tijden van onbehagen, onzekerheid en groeiende ongelijkheid is de theatermonoloog Marx een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid.

 

TEKST EN REGIE: STEFAAN VAN BRABANDT | SPEL: FRANK LAMMERS | ARTISTIEK ADVIES: PIET MENU

 

Inleiding

Om 19.30 uur wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste van de Volkskrant. Hiervoor kunt u kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

 

Het Zuidelijk Toneel | Frank Lammers

Details

Uw Reactie
Uw Reactie