VVV event info

Nits - Knot Tour 2020

NITS is al 45 jaar de meest ongrijpbare band van Nederland met een ontzagwekkend oeuvre. Nog immer onderweg met concerten vol dynamiek humor virtuositeit en een diepe Europese melancholie alle...

Het nieuwe album van de NITS, “Knot” (november 2019) bevat elf songs, opgenomen in hun eigen “Werf” studio in Amsterdam. De muziek is ontstaan uit improvisaties, uit wat je eigenlijk een vorm van instant composing zou kunnen noemen.
Het resultaat van drie lange sessies was 20 uur opgenomen muziek en tekstflarden.
De muziek werd ingedikt tot de 11 nummers, Henk Hofstede gebruikte de woordimprovisaties later als inspiratie bij het schrijven van de uiteindelijke songteksten.
De thematiek van “Knot” omvat een breed scala aan onderwerpen. Ervaringen uit zijn directe leefomgeving mengden zich met observaties, ervaringen en fantasieën. Een dansfeest in Oostende verbindt Marvin Gaye met James Ensor (Dead Rat Ball), het leegruimen van het ouderlijk huis vindt zijn plek via Rachel Whiteread (The Concrete House), een personage uit een thriller stuwt de tekst van Music Box with Ballerina voorwaarts.

Zaal open om 20.00 uur; show start om 20.45 uur.
Kaarten kosten 23 euro in de voorverkoop.
Let op: dit is een staand concert!

Nits - Knot Tour 2020

Details

Uw Reactie
Uw Reactie