VVV event info

Toneelgroep Maastricht (7+)

Geen korte omschrijving aanwezig

Deze voorstelling maakt deel uit van de Speelhuis-serie AVONTUUR.

 

Een enorm landhuis, duizenden kamers, gesloten deuren, rare geluiden en helemaal niks te doen. Het weesmeisje Mary Lennox verveelt zich een ongeluk in het grote huis van haar verdrietige oom die er bijna nooit is. Ze mag niks en ze wordt er niet vrolijker van. Maar Mary is nieuwsgierig en stronteigenwijs. Ze gaat op pad in het huis en de tuinen. Ze ontdekt een ommuurde tuin, waarvan de deur op slot zit, en ook in het huis ontdekt ze mysterieuze dingen. Ze blijkt allesbehalve alleen te zijn.

 

Artistiek leider Servé Hermans regisseert de muzikale familievoorstelling De geheime tuin naar het klassieke kinderboek van Frances Hodgson Burnett uit 1911. Actrice Joke Emmers speelt de hoofdrol en deelt het podium met o.a. Michel Sluysmans en Louis van Beek. De muziek van Ron Reuman, Roeland Vandemoortele en Axl Peleman zorgt voor de nodige rock ’n roll.

 

Het klassieke kinderboek wordt bewerkt door Jibbe Willems. Servé Hermans regisseerde in 2011 bij NTGent de succesvolle kindervoorstelling Hans & Grietje. De Vlaamse actrice Joke Emmers is vaste gast bij Toneelgroep Maastricht. Ze speelde eerder o.a. in Waar het vlakke land gaat plooien, Eyes wide shut en La Superba.

 

SPEL: JOKE EMMERS, MICHEL SLUYSMANS, LOUIS VAN BEEK E.A. | TEKST: FRANCES HODGSON BURNETT | BEWERKING: JIBBE WILLEMS | REGIE: SERVÉ HERMANS | SPARRINGPARTNER EN ADVIES: INEZ DERKSEN | MUZIEK: RON REUMAN, ROELAND VANDEMOORTELE EN AXL PELEMAN IN SAMENWERKING MET HET LAAGLAND | PRODUCENT: TONEELGROEP MAASTRICHT

 

Toneelgroep Maastricht (7+)

Details

Uw Reactie
Uw Reactie