VVV event info

Rust zacht Billy

Een ode aan de pogingen om het ultieme afscheid vorm te geven

Deze voorstelling maakt deel uit van de Speelhuis-serie ZIN.

 

Een gedicht op Facebook, een video van kinderen die een altaar bouwen voor hun kat, de begrafenisselfie; in onze deelcultuur tast iedereen de grenzen af van hoe om te gaan met rouw in het openbaar. In Rust zacht Billy gaat een uiteenlopende groep acteurs aan de slag met eerder uitgesproken afscheidsspeeches, de grootste uitvaart-hits en live gestreamde herdenkingsdiensten. Regisseur Eva Line de Boer wil met deze voorstelling pleiten voor een meer open relatie met de dood, zowel on- als offline.

Want allemaal krijgen we vroeg of laat te maken met rouwen en afscheid nemen. Rust zacht Billy is een ode aan de pogingen om het ultieme afscheid vorm te geven en een heel leven samen te vatten. De voorstelling gaat de ongemakkelijkheid en taboes rondom de dood niet uit de weg, maar zoekt de grenzen op tussen het persoonlijke, de strikte conventies en de hilariteit die daardoor kan ontstaan.

 

CONCEPT & REGIE: EVA LINE DE BOER | TEKSTCOMPOSITIE: ELLY SCHEELE | GELUIDSCOMPOSITIE: HARPO ’T HART | SCENOGRAFIE & LICHT: TIM VERMEULEN | SPEL: O.A. LEÒN ALI ÇIFTECI, RAYMONDE DE KUYPER & BELINDA VAN DER STOEP

 

Inleiding

Om 19.30 uur wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste van de Volkskrant. Hiervoor kunt u kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

 

Rust zacht Billy

Details

Uw Reactie
Uw Reactie