VVV event info

Lucas Gassel van Helmond: Meester van het landschap

De tentoonstelling over de zestiende-eeuwse meester Lucas Gassel is verlengd van 1 juni tot en met 30 augustus te bewonderen in Kunsthal Helmond.

Vanaf 1 juni is Museum Helmond weer geopend. De tentoonstelling over de zestiende-eeuwse meester Lucas Gassel is verlengd, van 1 juni tot en met 30 augustus in Kunsthal Helmond. Het museum is er helemaal klaar voor om bezoekers op een verantwoorde manier te ontvangen.
Meesterschilder Lucas Gassel
De eeuwenoude werken van deze zestiende-eeuwse meester van het landschap zijn met steun van musea en particuliere collecties wereldwijd en diverse nationale fondsen, naar Helmond gekomen in maart. En zijn nu dus nog langer te zien in de tentoonstelling, van 1 juni tot en met 30 augustus. Met deze welkome verlenging hoopt het museum dat het publiek eindelijk kan gaan genieten van deze unieke en bijzondere expositie over een beroemde schilder in zijn tijd, die met zijn grootse kwaliteiten zonder twijfel past in het rijtje van twee andere, wereldberoemde Brabantse meesters: Vincent van Gogh en Jeroen Bosch. In de tentoonstelling ‘Lucas Gassel van Helmond, meester van het landschap’ maak je uitgebreid kennis met diverse schilderijen, tekeningen en prenten en met het coulisselandschap, zo typisch voor het werk van Lucas. Ook kom je meer te weten over de werkwijze die deze zestiende-eeuwse meester hanteerde.
Koop je entreekaartje online
Een ticket voor Museum Helmond (zowel voor Kasteel Helmond als Kunsthal Helmond) is alleen te bestellen via de website. Museum Helmond werkt met tijdsloten. Op deze manier bieden we bezoekers een rustig en comfortabel museumbezoek. Voor de tentoonstelling over Lucas Gassel koop je een ticket via tickets.museumhelmond.nl/nl/lucasgassel. Voor deze tentoonstelling betaalt het publiek een toeslag van € 2,50. Een kaartje online voor het kasteel koop je via tickets.museumhelmond.nl.
Openingstijden
Het museum (Kasteel Helmond en Kunsthal Helmond) is geopend van dinsdag tot en met zondag (en feestdagen) van 10.00-17.00 uur. Ook geopend op Tweede Pinksterdag (1 juni).

Lucas Gassel van Helmond: Meester van het landschap

Details

Uw Reactie
Uw Reactie