VVV event info

Goeikes - Het jaar van Lucas Gassel

Goeikes is een tweejaarlijks fotoproject dat dit herdenkingsjaar in het teken staat van Lucas Gassel. Van 1 juli t/m 31 augustus sieren de foto's het centrum van de stad.

Nog voordat de anderhalvemetersamenleving bestond was de Stichting Goeikes onbewust voorbereid op een expositie op afstand. Zij tonen de foto’s van ' Het jaar van Lucas Gassel' namelijk in het centrum van Helmond. Niet op kleine werkjes in beperkte ruimtes maar met somswel metershoge prints in de buitenlucht. De expositie opent op 1 juli en is tot en met 31 augustus te zien.
Dertien fotografen lieten zich inspireren door de Helmondse meester. Van landschaps tot straatfotografen en alles wat daar tussen zit. Het resultaat:twaalf inspirerende series waarbij onder andere ingegaan wordt op de reis die Gassel maakte van Helmond naar Brussel, de middeleeuwse elementen die ook nu nog te vinden zijn in onze stad en de Bijbelse taferelen, vertaald naar de 21e eeuw.De resultaten zijn te zien in een uniek fotoboek. In juli en augustus sieren de foto’s het centrum van de stad. In de vorm van een minifotofestival worden bezoekers van het museum verder de binnenstad ingeleid, naar de locaties waar Gassel gewoond en gewerkt heeft.

Goeikes - Het jaar van Lucas Gassel

Details

Uw Reactie
Uw Reactie