VVV event info

Halve van Helmond

Nieuw hardloop-en wandelevenement in Helmond

Hardlopers en wandelaars opgelet, op zondag 19 april vindt de eerste editie plaats van de ‘Halve van Helmond’. Een nieuw hardloop- en wandelevenement, waarbij de halve marathon centraal staat. Ook zijn er hardloopwedstrijden over 10km en 5km, is er een bedrijvenloop, een kidsrun en wandelaars kunnen deelnemen aan een wandeltocht van 15km. Kortom, een groots evenement voor jong en oud, voor wedstrijdatleten en voor recreatieve lopers.

De kracht van verbinding
Samen bereik je meer: en daarom hebben Lopersgroep Brandevoort en de Helmondse Atletiekclub (H.A.C.) de krachten gebundeld om de Halve van Helmond te organiseren. De Halve van Helmond geeft invulling aan de ambitie van beide verenigingen om een grootschalig sportief evenement voor Helmond op te zetten. Aan ervaring geen gebrek; Lopersgroep Brandevoort organiseerde al 12 jaar met succes Rondje Brandevoort en H.A.C. heeft jaren lang de populaire NightRun mede georganiseerd. Het doel is om de ‘Halve van Helmond’ in de komende jaren als Helmonds evenement bovenregionaal op de kaart te zetten.

Het parcours
Dit jaar zal de start en finish plaatsvinden op Sportpark Molenven in Stiphout, bij de atletiekclub H.A.C. Het hardloopparcours heeft een lengte van 10 km en loopt door mooie gebieden van Helmond zowel qua natuur als architectuur. Sportpark Brandevoort is ook onderdeel van het parcours. De kidsrun vindt plaats op de atletiekbaan. Voor wandelaars wordt een mooie route uitgezet van ongeveer 15 km.

Meer informatie en inschrijven
Inschrijven voor het evenement is mogelijk via de website www.halvevanhelmond.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over het evenement. Niet alleen sporters, ook toeschouwers zijn van harte welkom tijdens deze dag om de lopers aan te moedigen. Er zal gezorgd worden voor entertainment, hapjes en drankjes.

Halve van Helmond

Details

  • Datum: zondag 19 april 2020
  • Begintijd: 10:00 uur
  • Eindtijd: 15:00 uur
  • Adres: Molenven 3, 5708 DW HELMOND
  • Meer informatie: pr@halvevanhelmond.nl https://www.halvevanhelmond.nl/
Uw Reactie
Uw Reactie