VVV event info

De Tolk van Java

Ontroerend verhaal over de traumarsquos van ons koloniale verleden

 Deze voorstelling maakt deel uit van de Speelhuis-serie KRIS-KRAS (Theaterkring).

 

Producent Hummelinck Stuurman sluit haar schitterende vierluik over ons koloniale verleden in Nederlands-Indië af met het ontroerende ‘De tolk van Java’. Dit autobiografische verhaal van Alfred Birney belicht een tot nu toe onderbelicht perspectief: de trauma’s die vele gekoloniseerden aan dit verleden overhielden. Het gezin van Alan wordt beheerst door een tirannieke vader. Wanneer Alan echter diens vroegere dagboeken over zijn leven in Indië leest, wankelt zijn haat jegens zijn vader. Is begrip mogelijk?

 

“'Helmonds' boek maakt kans op Libris Literatuur Prijs 2017” – ED

 

NAAR DE ROMAN VAN ALFRED BIRNEY | BEWERKING: IGNACE CORNELISSEN | REGIE: OLIVIER DIEPENHORST | SPEL: BENJA BRUIJNING, MARIE LOUISE STHEINS, DENISE AZNAM E.A.                        

 

IInleiding

Om 19.30 uur wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste van de Volkskrant. Hiervoor kunt u kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

 

Theaterdiner

Bij deze voorstelling bestaat de mogelijkheid om vooraf te dineren in onze karakteristieke Pastoriekamer. Voor € 29,75 per persoon serveren wij een 3-gangen diner (exclusief consumpties). Niets gezelliger dan voor aanvang van de voorstelling samen een hapje te eten, toch? Het diner is apart te reserveren wanneer u het bestelproces van deze voorstelling start. Meer informatie over het diner vindt u hier.

 

Heeft u al kaarten in uw bezit voor deze voorstelling en besluit u later om aan te schuiven bij het diner dan kunt u uw tafel telefonisch reserveren via 0492-587000 (kies optie 1) of aan onze theaterbalie tot uiterlijk 1 dag (24 uur) voorafgaand aan uw bezoek. Gelukt? We ontvangen u dan graag uiterlijk om 17.45 uur via de hoofdingang van het theater.

De Tolk van Java

Details

Uw Reactie
Uw Reactie