VVV event info

Theatergroep Suburbia

Onverstoorbaar gortdroog licht absurdistisch hilarisch en ontroerend

Deze voorstelling maakt deel uit van de Speelhuis-serie PERSPECTIEF.

 

Aangrijpend, spannend, oergeestig en nog steeds actueel: de Noorse schrijver Henrik Ibsen schreef Vijand van het volk in 1882. Deze moderne klassieker over corruptie en milieuvervuiling is nu op tournee in de eigentijdse en veelbesproken bewerking van de Schaubühne Berlin.

 

Theatergroep Suburbia speelde deze versie van Vijand van het volk met groot succes voor het eerst in Nederland en ontving een sterrenregen van de media. Nu komt de lang verwachte reprise, gespeeld door een nieuwe generatie topacteurs. Vijand van het volk gaat over politieke intriges, fake news en integriteit. Zet de klokkenluider Thomas Stockmann zijn jonge gezin en zijn carrière op het spel voor zijn idealen? Zullen zijn familie en vrienden hem steunen of laten ze hem keihard vallen?

 

TEKST: HENRIK IBSEN | VERTALING: LÉON VAN DER SANDEN | REGIE: ALBERT LUBBERS | SPEL: HANNE ARENDZEN, XANDER VAN VLEDDER, JUSTUS VAN DILLEN, RUBEN BRINKMAN, WOUTER VAN LIERDE, TITUS BOONSTRA EN ANDEREN

 

 Inleiding

Om 19.30 uur wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste van de Volkskrant. Hiervoor kunt u kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

 

Theatergroep Suburbia

Details

Uw Reactie
Uw Reactie