Vacature

Verkeerskundige / Medewerker Mobiliteit

De Uitdaging

Helmond is de City of Smart Mobility. Wij werken aan de mobiliteit van de toekomst, niet alleen voor onze stad, maar ook voor regio, Nederland en Europa. Helmond is onderdeel van de Brainportregio, één van de 3 economische groei hotspots in Nederland. Helmond is naast Eindhoven dé groeikern in de regio qua arbeidsplaatsen en woningen. Dit betekent ook dat het aantal verplaatsingen in en om Helmond enorm zal groeien. Dat vraagt onder andere om slimme en duurzame mobiliteitsoplossingen, sturing op gedragsverandering en aanpassingen van de infrastructuur. Ambitieuze opgaven die met vertrouwen tegemoet worden gezien. Samen met de Automotive Campus heeft Helmond namelijk een living lab neergezet waar tal van (Europese) innovaties zijn en worden ontwikkeld. En ook in regionale uitvoeringsprogramma’s speelt Helmond een actieve rol, bijvoorbeeld om de regio goed bereikbaar te houden. 

Passen we bij jou?

Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben we voor onze stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. We werken met trots vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. Laat het je vertellen door onze collega’s in het volgende filmpje.

Wil je ons verhaal nog eens rustig nalezen? Klik dan hier voor het Helmond (b)en ik verhaal.

Goed om te weten:

 • Binnen gemeente Helmond geloven we in de kracht van diversiteit aan mensen en talenten. We kijken daarom verder dan het CV en zijn oprecht geïnteresseerd in jou als mens en jouw kwaliteiten.
 • Om (snel) vertrouwd te raken met het werk én de organisatie bieden wij een uitgebreid onboardingsprogramma aan.
 • Bij gemeente Helmond staat de ontwikkeling van onze medewerkers centraal. Daarom bieden wij via onze Helmond Academie diverse cursussen en trainingen aan. 
 • Salaris minimaal € 3.317, - maximaal € 4.752, - afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Gemeente Helmond biedt naast een passend salaris diverse overige arbeidsvoorwaarden aan. Bekijk ze allemaal.

Functie

Als Verkeerskundige / medewerker Mobiliteit heb je onder andere met de volgende thema’s te maken: 

 • Integrale oplossingen. Je maakt schetsontwerpen die je in overleg met jouw collega’s vertaalt naar integrale oplossingen voor de ruimtelijke problematiek.
 • Verkeerskundige vragen en verzoeken. Je bent aanspreekpunt van de inwoners en bedrijven en zorgt voor een snelle en klantvriendelijke afhandeling van vragen en verzoeken. Je ondersteunt en adviseert in de beleidsvoorbereiding op het gebied van verkeer en vervoer.
 • Advisering. Je geeft inhoudelijke adviezen binnen diverse projecten, maar ook aan het bestuur.
 • Simulaties & onderzoek. Door middel van het analyseren van diverse onderzoeken en verkeersmodellen verzamel je verschillende data en breng je op basis hiervan de effecten van mogelijke verkeerskundige oplossingen in kaart.

Team

Je werkt binnen het cluster Mobiliteit van de afdeling Ondernemen & Ontwikkelen (O&O). Met je collega’s zorg je voor de juiste randvoorwaarden, zodat inwoners en ondernemers maximaal kunnen ondernemen, wonen en leven. Dat doen we samen met partners en stakeholders; integraal en vraaggericht. De afdeling werkt van buiten naar binnen en stelt het netwerk centraal; de behoefte en ontwikkelingen in de markt en de omgeving om ons heen zijn richtinggevend hiervoor. Daarnaast komen de werkzaamheden voort uit provinciaal of landelijk beleid.

Jij bent de ideale kandidaat als jij beschikt over

 • Een afgeronde HBO-opleiding richting mobiliteit/verkeerskunde of vergelijkbaar.
 • Werkervaring op het gebied van verkeerskundig ontwerpen. Als dat binnen een gemeentelijke organisatie is, dan is dat helemaal mooi meegenomen Affiniteit met verkeersonderzoeken en verkeersmodellen.
 • Kennis van digitale ontwerpsoftware (bijvoorbeeld Microstation).
 • Een pragmatische en klantgerichte instelling.

De Gemeente Helmond biedt jou: 

 • Een salaris van tussen de € 3167,- en maximaal € 4537,- bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring. 
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden  met de ruimte om deze deels naar eigen wens in te zetten. 
 • Ruime mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen via onze eigen Helmond Academie.
 • Om (snel) vertrouwd te raken met het werk én de organisatie bieden wij een uitgebreid onboardingsprogramma aan. 
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract.  
 • Binnen de Gemeente Helmond zien wij het belang van een goede werk-privé balans. In deze functie kun je flexibel en hybride werken tussen 7.00 en 22.00 uur. 

Zijn wij een match?

Start dan je sollicitatiereis via de onderstaande ‘SOLLICITEREN’-knop. Wil je aanvullende informatie over deze vacature, dan kun je contact opnemen met onze  Recruiter, Lia van Beek. Zij is te bereiken via telefoonnummer 06-41789382 of via recruitment@helmond.nl.

Verdere informatie over de sollicitatieprocedure vind je hier.

Wij kijken uit naar je reactie!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Uw Reactie
Uw Reactie