Vacature

Toezichthouder Groen

De uitdaging

Helmond is een stad die continu in ontwikkeling is. Als toezichthouder ben je elke dag bezig met het in stand houden van een veilige, prettige, gezonde en duurzame openbare ruimte voor de burgers, bedrijven en gebruikers van de stad. Wij bouwen iedere dag aan de toekomst van Helmond. Als toezichthouder groen van het stedelijk gebied krijg je een rayon (een aantal wijken) aangewezen waar jij de werkzaamheden coördineert en toezicht op houdt. Veel van onze toezichthouders groen hebben ook een extra neventaak, voor jou houdt dit in dat je ook toezichthouder bent van de hondenuitlaatplaatsen.

Jouw rol als toezichthouder groen

De stad is opgedeeld in rayons. Deze rayons hebben elk hun eigen onderhoudsaannemer. Je bent een van de zes toezichthouders op het gebied van groen. Je kan met hen en de projectleider groenonderhoud sparren over de aanpak van situaties. Jij houdt toezicht en geeft opdrachten binnen het werkbestek en zorgt hierbij voor de benodigde administratieve handelingen. Als toezichthouder groen werk je samen met je collega's in een dienstverlenende organisatie. Jij bent verantwoordelijk voor de meldingen die we ontvangen, de opdrachten die we hiervoor uitzetten en de administratieve afhandeling. Je bent het aanspreekpunt voor de meldingen en voor het overleg met betrokken instanties en belanghebbenden.

Jouw rol als toezichthouder hondenuitlaatplaatsen

Als toezichthouder hondenuitplaatsen ben je verantwoordelijk voor hondenuitlaatplaatsen en losloopterreinen verspreid door de stad. Je bent betrokken bij het voorbereiden van de bestekken, gemeentelijke campagnes tegen hondenpoepoverlast en denk je mee met de beheerder over nieuwe ontwikkelingen, noodzakelijke of gewenste veranderingen. Het is een uitdagende neventaak, want inwoners hebben meningen die haaks op elkaar kunnen staan. Binnen de kaders van het beleid kan en mag jij meedenken om een optimale invulling te geven aan beheer, inrichting en locatie. 

Je maakt tot slot als toezichthouder ook deel uit van de storingsdienst. Je wordt periodiek ingepland om een bijdrage te leveren bij calamiteiten die plaatsvinden buiten de gebruikelijke kantoortijden. 

Passen we bij jou?

Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben we voor onze stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. We werken met trots vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. Laat het je vertellen door onze collega’s in het volgende filmpje.

Wil je ons verhaal nog eens rustig nalezen? Klik dan hier voor het Helmond (b)en ik verhaal.

Goed om te weten:

 • Binnen gemeente Helmond geloven we in de kracht van diversiteit aan mensen en talenten. We kijken daarom verder dan het CV en zijn oprecht geïnteresseerd in jou als mens en jouw kwaliteiten.
 • Je ontvangt een salaris van minimaal € 3.014, - en maximaal € 4.244, - op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Je ontvangt een extra vergoeding voor de storingsdienst die je draait als toezichthouder. 
 • Als toezichthouder heb je een functie waarbij je binnen en buiten naar eigen inzicht kan indelen. We vertrouwen hierin op jóúw expertise en inzicht. 
 • Om (snel) vertrouwd te raken met het werk én de organisatie bieden wij een uitgebreid onboardingsprogramma aan.
 • Bij gemeente Helmond staat de ontwikkeling van onze medewerkers centraal. Daarom bieden wij via onze Helmond Academie diverse cursussen en trainingen aan. 
 • Gemeente Helmond biedt naast een passend salaris diverse overige arbeidsvoorwaarden aan. Bekijk ze allemaal.

Jouw team

Je komt terecht op de afdeling Realisatie en Beheer. Deze afdeling bestaat uit vier teams: Asset & Beleid, Ingenieursbureau, Vastgoed en Exploitatie en het team Wijktoezicht & Werf. Jouw basis is het team Wijktoezicht & Werf, bestaande uit ongeveer 25 collega’s. Het team bestaat uit onder andere projectleiders, toezichthouders, technische dienst en het quick serviceteam. 

Het betreft een nieuw team van ervaren collega’s waarbij samengewerkt wordt aan verbinding en een goede sfeer, we werken met veel plezier vanuit vakmanschap en we pakken aan. Samen werken we aan een koersplan, we willen onze afdeling verder ontwikkelen, moderniseren en toewerken naar een optimaal efficiënte werkwijze.  

Leer meer over jouw toekomstige afdeling via de volgende link: Fysieke Leefomgeving | Gemeente Helmond

Ideale collega

Je bent pragmatisch en hebt een goed inlevingsvermogen. Je bent dienstverlenend en gaat klantgericht te werk. Je hebt een bepaalde overtuigingskracht, wat je helpt om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Je voelt je thuis in een omgeving waar geen dag hetzelfde is en waar je dus eigen invulling aan je dag kan geven, maar je soms ook flexibel mee moet kunnen bewegen als de situatie daarom vraagt. Je gaat proactief aan de slag en doet verbetervoorstellen of komt met oplossingen. Je hebt een open persoonlijkheid, je gaat graag het gesprek aan en je wil jezelf blijven ontwikkelen en verwonderen. 

Een aantal praktische randzaken:

 • Je beschikt over een afgeronde mbo-opleiding richting groen;
 • Je beschikt over relevante werkervaring;
 • Je bent vaardig in het plannen en coördineren van groenonderhoud;
 • Je kunt goed werken met systemen. 

Zijn wij een match?

Herken je jezelf in de vacaturetekst en wil je een nieuwe uitdaging beginnen? Solliciteer dan gemakkelijk via de 'sollicitatiebutton'.  

Heb je vragen over de functie of procedure? Bel dan eens met Lieke van Poppel, recruiter gemeente Helmond. Zij is te bereiken op: 0492-702350 of per mail via: recruitment@helmond.nl 

Wij kijken uit naar je reactie! 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Uw Reactie
Uw Reactie