Vacature

Raadsadviseur plv griffier (1,5 fte, 28-36 uur per week)

De uitdaging

Bij gemeente Helmond is de griffie volop in beweging. De griffie is het eerste aanspreekpunt van de raad en adviseert de gemeenteraad in al zijn taken, regelt achter de schermen alles wat de raad nodig heeft om zijn werk goed te kunnen doen. Het werkveld van de raad is de laatste jaren steeds groter geworden en de onderwerpen complexer. Daarom wordt de griffie uitgebreid met twee raadsadviseurs en een griffiemedewerker. We zoeken mensen die mee willen bouwen aan dit nieuwe team.

Als raadsadviseur zorg je er samen met de huidige twee raadsadviseurs voor dat de raad in positie wordt gebracht door strategische en bestuurlijke advisering en signalering van kansen. Je bouwt een netwerk in de organisatie waardoor je vroegtijdig weet welke zaken spelen en naar de raad zullen komen. Je adviseert over de wijze van behandeling, hoe maatschappelijke participatie vorm kan krijgen en hoe de raad over de juiste informatie kan beschikken. Daarnaast ben je griffier van een commissie en kun je fungeren als plaatsvervangend griffier. Hoe je dat gaat doen is nog in ontwikkeling en daar ga jij ook mede invulling aan geven.

Helmond is een stad in beweging waar een hands on mentaliteit heerst. Hier maken we plannen in interactie met onze inwoners. Als raadsadviseur speel je in dit proces een belangrijke rol. De griffie valt rechtstreeks onder de gemeenteraad en staat los van de gemeentelijke organisatie en is de schakel tussen de gemeenteraad, college en de organisatie.
 

Passen we bij jou?

Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben we voor onze stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. We werken met trots vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. Laat het je vertellen door onze collega’s in het volgende filmpje.

Wil je ons verhaal nog eens rustig nalezen? Klik dan hier voor het Helmond (b)en ik verhaal.

Wij vragen jou...

Vind jij het leuk om in een politiek dynamische omgeving te werken, dat vind je zeker terug in de functie van raadsadviseur. Politiek-bestuurlijke gevoeligheid is een absolute must. Je begrijpt de rollen, taken en verantwoordelijkheden van de gemeenteraad en hebt kennis van ontwikkelingen in het lokaal bestuur. Je bent onpartijdig, onafhankelijk, integer en rolbewust. Je hebt er zin in om proactief bij te dragen aan het functioneren en positioneren van de gemeenteraad. Procesvaardigheid en accuratesse zijn voor jou vanzelfsprekend. Je beschikt over een hbo/wo werk- en denkniveau. Werkervaring als (raads)adviseur of commissiegriffier kan, maar is zeker niet noodzakelijk. En bovenal: je bent een leuke, flexibele collega waar we op kunnen bouwen!

Wij bieden jou ...

Een uitdagende functie voor 28-36 uur per week die je voor een gedeelte ook zelf mag invullen samen met de andere 3 raadsadviseurs om daar het maximale rendement uit te halen. De griffie van de gemeente Helmond is volop in beweging. Je krijgt daarom veel vrijheid om vanuit je expertise (innovatieve) ideeën door te voeren.

Voor deze functie is het effectief dat je met regelmaat op kantoor bent omdat je collega’s van de griffie dan bij je in de buurt zijn. Er is wat ons betreft zeker ook ruimte om thuis bijvoorbeeld voor te bereiden. Al helemaal als jij ’s avonds bij een vergadering moet zijn, om maar een voorbeeld te noemen.
 

Wij drinken graag een kop koffie met jou. Jij ook met ons?

Start dan je sollicitatiereis door voor 30 augustus via de onderstaande ‘SOLLICITEREN’-knop te solliciteren. Wil je (inhoudelijk) sparren over de functie? Bel dan eens met Guus van Oeffel, recruiter gemeente Helmond. Hij is te bereiken op: 06-42827991 of per mail via: recruitment@helmond.nl.

Bij geschiktheid plannen we in deze reis diverse inspirerende gesprekken. Het maken van een assessment kan onderdeel zijn van deze procedure. Verdere informatie over de sollicitatieprocedure vind je hier.

Tot binnenkort! De koffie staat klaar.

Uw Reactie
Uw Reactie