Vacature

Projectleider Ingenieursbureau

De uitdaging

De Gemeente Helmond zoekt een projectleider Ingenieursbureau. Binnen de Gemeente ben je meer dan een Projectleider alleen. Naast jouw technische, inhoudelijke betrokkenheid bij uiteenlopende civiel- en cultuurtechnische projecten ben je ook kostendeskundige. Je bent een inspirerende leider die werkt vanuit verbinding en het gezicht is naar externe samenwerkingspartners.

In deze rol ben je werkzaam in een team van specialisten en houden jullie je gezamenlijk bezig met alle projecten binnen de openbare ruimte van de Gemeente Helmond. Dit zijn projecten van diverse aard; van grote civiele, technische werken tot wegenbouw, riolering, onderhoud en nieuwbouw. Het Ingenieursbureau is verantwoordelijk voor de voorbereiding en de realisatie van plannen in de civiel- en cultuurtechniek in de breedste zin van het woord. Dit betreft integrale planvoorbereiding, uitwerking en oplevering.

Dit is wat je concreet gaat doen als projectleider bij de Gemeente Helmond:

 • Betrokken bij het opstellen van projectopdrachten/projectplannen en adviseur in deze fase van het project;
 • Het aansturen van projectteams bestaande uit eigen medewerkers en medewerkers van externe partijen en opdrachtnemers;
 • Het managen en sturen op diverse civiel- en cultuurtechnische projecten; vanaf de voorbereidingsfase/ schetsontwerpfase tot en met de oplevering;
 • (Kosten) Deskundige op het gebied van (ontwerp)techniek, materialenkennis, kosten van gebruikte materialen en aanlegkosten;
 • Organiseren en uitvoeren van aanbestedingen volgens de richtlijnen van de Gemeente Helmond;
 • Voert directie of stuurt directie aan over de werken die worden uitgevoerd.

Kortom, ben jij naast jouw technische, inhoudelijke betrokkenheid ook een inspirerende leider die werkt vanuit verbinding en het gezicht is naar externe samenwerkingspartners? Solliciteer dan als Projectleider Ingenieursbureau. Of past een andere functie beter bij je? Zoals Integraal Technisch Adviseur, Planner/Bedrijfskundige of Toezichthouder Civiel. Bekijk ze allemaal op onze vacaturepagina en laat ons weten waar jij interesse in hebt!

Passen we bij jou?

Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Helmond is een stad in beweging. Er heerst een hands on mentaliteit. Dat biedt ruimte aan creatieve en vernieuwende mensen.

Bovendien is de gemeentelijke organisatie volop bezig om invulling te geven aan een nieuwe manier van werken. Plannen worden gemaakt in interactie met inwoners, organisaties en groepen uit de samenleving. We focussen ons meer en meer op onze doelen en veel minder op regels en systemen.

We werken met trots vanuit verbinding, vertrouwen, innovatie en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. Laat het je vertellen door onze collega’s in het volgende filmpje. Wil je ons verhaal nog eens rustig nalezen? Klik dan hier voor het Helmond (b)en ik verhaal.

Binnen gemeente Helmond geloven we in de kracht van diversiteit aan mensen en talenten. We kijken daarom verder dan het CV en zijn oprecht geïnteresseerd in jou als mens en jouw kwaliteiten.

Goed om te weten:

 • Bij gemeente Helmond staat de ontwikkeling van onze medewerkers centraal. Daarom bieden wij via onze Helmond Academie diverse cursussen en trainingen aan. 
 • Om (snel) vertrouwd te raken met het werk én de organisatie bieden wij een uitgebreid onboardingsprogramma aan.
 • Binnen de Gemeente Helmond zien wij het belang van een goede werk-privé balans. In deze functie kun je flexibel en hybride werken tussen 7.00 en 22.00 uur.
 • Een salaris van tussen de € 3.090,- en maximaal € 4.671,- bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een jaarcontract voor 36 uur per week met uitzicht op een vast contract.
 • Gemeente Helmond biedt naast een passend salaris diverse overige arbeidsvoorwaarden aan. Bekijk ze allemaal.

De afdeling

De afdeling  Inrichting en Beheer Openbare Ruimte (IBOR) bestaat uit twee teams, Asset & Beleid (AB) en Ingenieursbureau (IB). Jouw basis is het team IB, bestaande uit ongeveer 40 collega’s. Het team bestaat uit onder andere projectmanagers, werkvoorbereiders, toezichthouders, technisch adviseurs en ondersteuners. Jij werkt samen met zes collega projectleiders en een projectteam bestaat uit gemiddeld 6 personen.  Het komt voor dat je meerdere projectteams aanstuurt. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor externe samenwerkingspartners en leveranciers.

De sfeer binnen het team is goed, we werken met veel plezier vanuit vakmanschap en we pakken aan. Samen werken we aan een koersplan, we willen onze afdeling verder ontwikkelen, moderniseren en toewerken naar een optimaal efficiënte werkwijze. Dit biedt voor jou als Projectleider de mogelijkheid voor nieuwe initiatieven en ontwikkeling.
 

Ideale collega

Voor deze functie zoeken wij een kandidaat die zich herkent in de volgende kenmerken:

 • Een inspirerende, verbindende leider met overwicht;
 • Inzicht en ervaring (materiekennis) ter zake bestekken, bestekstekeningen, en calculatie-werkzaamheden;
 • Kennis en ervaring van RAW-systematiek, microstation, UAV en ARW;
 • Een afgeronde HBO opleiding richting civiel en/of relevante werkervaring;
 • Resultaatgerichtheid, klantgerichtheid en sterk in plannen en organiseren;
 • Onderhandelings- en besluitvaardig;
 • Je bent goed op de hoogte van ontwikkelingen binnen je vakgebied.

Zijn wij een match?

Solliciteer dan gemakkelijk via de sollicitatiebutton. Geschikte kandidaten nodigen wij in het nieuwe jaar uit om een kop koffie te drinken om zodoende de mogelijkheden te bespreken. Bij passende invulling kan het daarom zijn dat de vacature eerder sluit dan de genoemde sluitingsdatum.

Wil je (inhoudelijk) sparren over de functie? Bel dan eens met Guus van Oeffel, recruiter gemeente Helmond. Hij is te bereiken via telefoonnummer 06-42827991 of per mail via recruitment@helmond.nl.

Wij kijken uit naar je reactie! De koffie staat klaar! 

Uw Reactie
Uw Reactie