Vacature

Procesmanager Fysiek Domein

De uitdaging

In deze rol ben je elke dag bezig met alle ontwikkelingen in de openbare ruimte van de gemeente Helmond. Het betreft alle voorkomende civiele-  en cultuurtechnische werken, zowel aanleg, onderhoud en renovatie. Jij zorgt ervoor dat alle opdrachten worden ingepland en borgt de continuïteit van de projecten bij het ingenieursbureau. Zowel voor de korte, als de lange termijn. Daarnaast lever je een actieve bijdrage in de controle en verantwoording van de processen van de projecten. Je analyseert data en komt met verbetervoorstellen ten aanzien van werkwijze- en procesoptimalisatie. In deze zelfstandige rol ben je veel in contact met de interne organisatie zoals projectmanagers, teammanagers en projectteammedewerkers.

Concreet zijn jouw taken en verantwoordelijkheden;

 • Overall planning
  Het in beeld brengen van de benodigde capaciteit en relevante gegevens voor diverse projecten en beheerwerkzaamheden in de buitenruimte. Het opstellen  en continu borgen van de planning op hoofdlijnen. Daarbij hoort ook het beoordelen van de capaciteitsvraag van de opdrachtgevers. Het vervolgens afstemmen van de planning met betrokken partijen en het borgen van kwaliteit van de gegevens.
 • Detail- / operationele planningen
  In samenspraak met de projectmanagers en management het opstellen van detailplanningen t.b.v. de korte termijn realisatie van (deel)projecten. Het bedenken van adequate oplossingen bij planningsproblemen en continu anticiperen op nieuwe ontwikkelingen.
 • Planning & Control deelproducten
  Coördineren en verzamelen van kengetallen en relevante gegevens m.b.t. de overall voortgang en realisatie van de beoogde doelstellingen. Het opstellen van tussentijdse verantwoordingen en rapportages  aan de opdrachtgevers ten behoeve van de planning & control cyclus (o.a. marap, jaarrekening, begroting). Het fungeren als aanspreekpunt voor de financiële afdeling.
 • Adviseren
  Het signaleren van relevante ontwikkelingen (en bijbehorende kansen en risico’s) m.b.t. tarieven, beleid, organisatieopzet en doelstellingen van (vergelijkbare) uitvoeringspartijen. Vertaling naar (beleidsmatige) voorstellen gericht op optimale samenstelling en omvang van de projectorganisatie en/of afdelingsformatie.
 • Verbetervoorstellen en afdelingsplan/teamplan
  Samen met de afdeling opstellen van het afdelingsplan en teamplan en bewaken van de afspraken en bijdragen aan projecten. Het doen van verbetervoorstellen gericht op administratieve procedures, optimalisatie van bedrijfsvoering en ontwikkeling van methodieken.
 • Interne bedrijfsvoering, implementeren en borgen
  Ontwikkelingen vanuit de organisatie en verplichtingen voor de afdeling (niet inhoudelijke zaken in relatie met civiel en cultuurtechnische werken) implementeren en borgen. Als voorbeeld: Zorgdragen voor RI&E (risico inventarisatie en evaluatie), een bijdrage leveren in bv processen die nu lopen als migratie van schijven, implementatie financieel systeem, aandacht voor het item Voldoende Onder Persoon (VOP).

Kortom, ben jij dé vraagbaak én adviseur op het gebied van technische zaken, civiel- cultuur- en milieutechnisch die raakvlak hebben met de openbare ruimte? Solliciteer dan als Planner/Bedrijfskundige bij gemeente Helmond. Of past een andere functie beter bij je? Zoals Integraal Technisch Adviseur, Projectleider Ingenieursbureau of Toezichthouder Civiel. Bekijk ze allemaal op onze vacaturepagina en laat ons weten waar jij interesse in hebt!

Passen we bij jou?

Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben we voor onze stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. We werken met trots vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. Laat het je vertellen door onze collega’s in het volgende filmpje.

Wil je ons verhaal nog eens rustig nalezen? Klik dan hier voor het Helmond (b)en ik verhaal.

Goed om te weten:

 • Binnen gemeente Helmond geloven we in de kracht van diversiteit aan mensen en talenten. We kijken daarom verder dan het CV en zijn oprecht geïnteresseerd in jou als mens en jouw kwaliteiten.
 • Bij gemeente Helmond staat de ontwikkeling van onze medewerkers centraal. Daarom bieden wij via onze Helmond Academie diverse cursussen en trainingen aan. 
 • Om (snel) vertrouwd te raken met het werk én de organisatie bieden wij een uitgebreid onboardingsprogramma aan.
 • Binnen de Gemeente Helmond zien wij het belang van een goede werk-privé balans. In deze functie kun je flexibel en hybride werken tussen 7.00 en 22.00 uur.
 • Een salaris van tussen de € 3.167,- en maximaal € 4.537,- bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een jaarcontract voor 36 uur per week met uitzicht op een vast contract.
 • Gemeente Helmond biedt naast een passend salaris diverse overige arbeidsvoorwaarden aan. Bekijk ze allemaal.

Jouw afdeling

De afdeling  Inrichting en Beheer Openbare Ruimte (IBOR) bestaat uit twee teams, Asset & Beleid (AB) en Ingenieursbureau (IB). Jouw basis is het team IB, bestaande uit ongeveer 40 collega’s. Het team bestaat uit onder andere projectmanagers, werkvoorbereiders, toezichthouders, technisch adviseurs en ondersteuners. Jij bent een belangrijke spil binnen het team, je brengt het werk samen en staat in contact met veel collega’s en afdelingen binnen de Gemeente Helmond. De sfeer binnen het team is goed, we werken met veel plezier vanuit vakmanschap en we pakken aan. Samen werken we aan een koersplan, we willen onze afdeling verder ontwikkelen, moderniseren en toewerken naar een optimaal efficiënte werkwijze. We zien hierin een belangrijke bijdrage van jouw rol, namelijk stabiliteit en balans te creëren in de processen en samenwerking.

Leer meer over jouw toekomstige afdeling via de volgende link: Fysieke Leefomgeving | Gemeente Helmond

De ideale kandidaat

Je bent sterk analytisch en tevens een aanpakker met technische affiniteit. Naast een afgeronde HBO opleiding (bij voorkeur met bedrijfskundig component) neem je mee;

 • Je hebt enigszins kennis van civiele techniek.
 • Vaardig in het plannen en coördineren van verschillende projecten.
 • Je kunt schakelen op alle niveaus en hebt overtuigingskracht.
 • Je voelt je thuis in een dynamische omgeving en kunt waar nodig flexibel bewegen.
 • Kennis en ervaring van procesmanagement en planningsmethodieken.
 • Proactief in het doen van verbetervoorstellen.
 • Affiniteit met automatisering, systemen, data en optimalisatie.
 • Je hebt een open persoonlijkheid en wil je graag blijven ontwikkelen en verwonderen.

Zijn wij een match?

Herken je jezelf in de vacaturetekst en wil je een nieuwe uitdaging beginnen? Solliciteer dan gemakkelijk via de 'sollicitatiebutton'. 

Wil je (inhoudelijk) sparren over de functie? Bel dan eens met Lieke van Poppel, recruiter gemeente Helmond. Zij is te bereiken op: 06-81947483 of per mail via: recruitment@helmond.nl

Wij kijken uit naar je reactie!

Uw Reactie
Uw Reactie