Vacature

Beleidsmedewerker Toezicht en Handhaving

De uitdaging

Helmond is een stad van kansen en ontwikkeling. Een stad waar je graag woont en werkt. Een stad waar iedereen meedoet en zich geborgen weet. Dit vereist een stevige basis van veiligheid: in en rond de woning, in de straat en in de buurt.

Passen we bij jou?

Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben we voor onze stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. We werken met trots vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. Laat het je vertellen door onze collega’s in het volgende filmpje.

Wil je ons verhaal nog eens rustig nalezen? Klik dan hier voor het Helmond (b)en ik verhaal.

Goed om te weten:

 • Binnen gemeente Helmond geloven we in de kracht van diversiteit aan mensen en talenten. We kijken daarom verder dan het CV en zijn oprecht geïnteresseerd in jou als mens en jouw kwaliteiten.
 • Je ontvangt een salaris van minimaal € 3.558, - en maximaal € 5.247, - op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Werken bij de gemeente Helmond betekent een goede werk-privébalans; je hebt mogelijkheid tot thuiswerken en je kunt je werkdagen en -tijden flexibel indelen. 
 • Om (snel) vertrouwd te raken met het werk én de organisatie bieden wij een uitgebreid onboardingsprogramma aan.
 • Bij gemeente Helmond staat de ontwikkeling van onze medewerkers centraal. Daarom bieden wij via onze Helmond Academie diverse cursussen en trainingen aan. 
 • Gemeente Helmond biedt naast een passend salaris diverse overige arbeidsvoorwaarden aan. Bekijk ze allemaal.

De functie

Als beleidsmedewerker ben jij een belangrijke sparringpartner en sta je in verbinding met andere beleidsadviseurs en coördinatoren van de afdeling Veiligheid en Naleving en andere afdelingen. Het vak van Handhaving en de functie van Buitengewoon Opsporingsambtenaar (de BOA) is volop in beweging; landelijk én lokaal. Jij haakt aan bij de landelijke ontwikkelingen en adviseert het managementteam hoe daar in mee te bewegen. Je werkt vanuit de bestuurlijke opdracht en houdt rekening met het ambtelijke proces bij de totstandkoming en uitvoering van plannen.

Je maakt zelf ontwikkelplannen op het gebied van technologie, beleid en uitvoering. Je maakt de thema’s Veiligheid en Leefbaarheid concreet tot op operationeel niveau. Je adviseert en operationaliseert samen met de teammanager en coördinatoren. Je evalueert en zorgt voor borging van werkprocessen. Daarmee heb je een belangrijke bijdrage aan de verdere professionalisering van het Team Toezicht en Handhaving. Je werkt samen met twee andere beleidsmedewerkers binnen het team.

Je hebt met de volgende thema’s te maken:

 • Je bent verantwoordelijk voor de totstandkoming en uitvoering van het beleid op het gebied van Toezicht en Handhaving. Camerabeleid is een van de thema’s waar jij verantwoordelijk voor wordt.
 • Je ontwikkelt beleid wat gericht is op de doelstellingen en ambities in het veiligheidsdomein van de Gemeente Helmond.
 • Wij zoeken iemand die meehelpt en denkt in de doorontwikkeling van het huidige team, met oog voor de borging van processen.
 • Je bent een belangrijke sparringpartner voor de teammanager en de coördinatoren. Je zorgt voor de verbinding met de beleidsadviseurs en veiligheidsprofessionals in- en extern.
 • Als beleidsmedewerker ondersteun je de dagcoördinatoren en BOA’s bij vragen.
 • Daarnaast geef je het handhavingsuitvoeringsprogramma verder vorm, stel je werkprocessen op en zoek je de samenwerking met andere gemeenten (regionaal en landelijk). Je zorgt, samen met het de teammanager en de coördinatoren, voor de doorontwikkeling van het team van BOA’s in kennis en kunde.

Ideale collega

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur Criminologie, Integrale Veiligheid of Bestuursrecht.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met het thema veiligheid.
 • 2 - 5 jaar ervaring, binnen het veiligheidsdomein. Heb je nog geen ervaring binnen het veiligheidsdomein, bijvoorbeeld omdat je recent bent afgestudeerd, maar wel kennis van en affiniteit met het thema veiligheid, dan kan je ook solliciteren en kijken we wat er mogelijk is.
 • Je beschikt over aantoonbare politiek-bestuurlijke sensitiviteit.
 • Als beleidsmedewerker ben jij je bewust van de aanwezige dynamiek en de verschillende belangen binnen de betrokken organisaties en ben je goed in staat je aanpak en gedrag hierop af te stemmen.
 • De volgende competenties zien we graag bij jou terug: hands-on mentaliteit, omgaan met tegengestelde belangen, analytisch vermogen en interesse in het veiligheidsveld.
 • Een VOG verklaring is een vereiste voor deze functie.

Zijn wij een match?

Start dan je sollicitatiereis door vóór 11 maart, aanstaande via de onderstaande ‘SOLLICITEREN’-knop. Wil je aanvullende informatie over deze vacature, dan kun je contact opnemen met onze recruiter Lia van Beek. Zij is te bereiken via telefoonnummer 06-41789382, of per mail: recruitment@helmond.nl

Wij kijken uit naar je reactie!

Uw Reactie
Uw Reactie