Vacature

Beleidsmedewerker Geluid en Omgeving

De uitdaging

De Gemeente Helmond groeit en daarmee hebben we te maken met diverse uitdagende vraagstukken op gebied van geluid. Als beleidsmedewerker Geluid en Omgeving vervul je een belangrijke rol als het gaat om de leefbaarheid in de stad Helmond. Geluid speelt een belangrijke rol bij de totstandkoming én uitvoering van ruimtelijke plannen en bouwplannen en advisering in plannen is nodig om onze leefomgeving zowel bedrijvig als leefbaar te houden.

Je bent dus betrokken bij de ontwikkeling van (ruimtelijke) projecten en geeft ondersteuning bij de uitvoering van beleid. Concreet zijn dit je verantwoordelijkheden;

 • Het adviseren zowel intern en extern over (ruimtelijke) vraagstukken.
 • Het beoordelen van akoestische rapporten en advisering over wegverkeer, spoorweg en industrie in ruimtelijke plannen.
 • Interne advisering in geluidkwesties rondom wegverkeer, bedrijven en evenementen en ontheffingen.
 • Technische ondersteuning bij het ontwikkelen en uitvoeren van het beleid voor geluid en luchtkwaliteit.

Afdeling

Je bent werkzaam voor de afdeling Ondernemen & Ontwikkelen in het cluster Milieu. Binnen het cluster Milieu werk je samen met tien collega's, waarmee je kunt sparren. De projecten, waar jij samen met het team advies over geeft, lopen uiteen van onderzoeken naar bodem, geluid, luchtkwaliteit tot externe veiligheid en geurhinder. Je hebt een zelfstandige rol tijdens diverse overleggen met andere afdelingen zowel binnen de gemeente als extern. Je werkt daar waar het werk zich bevindt, dus flexibel in te richten, natuurlijk in overleg met je team. De sfeer binnen het team is goed, informeel en ontspannen. Je collega's kunnen niet wachten om je te verwelkomen.

Klik hier als je meer wil weten over weten binnen ons team.

Passen wij bij jou?

Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Helmond is een stad in beweging; continu spelen we in op de veranderende samenleving. Met vernieuwende en innovatieve ideeën brengen wij de stad Helmond elke dag een beetje vooruit. Samen ruim 700 behulpzame collega’s werken we met trots vanuit verbinding, vertrouwen en waardering elke dag aan een mooiere stad. Vanaf medio april 2024 werken we in het nieuwe ‘Huis voor de Stad’, een modern en duurzaam stadskantoor en ontmoetingsplek. Ook jij kan maker van de Helmondse toekomst worden, we ontmoeten je graag!

Wat werken voor de Gemeente Helmond typeert?

 • Binnen gemeente Helmond geloven we in de kracht van diversiteit aan mensen en talenten. We kijken daarom verder dan het CV en zijn oprecht geïnteresseerd in jou als mens en jouw kwaliteiten.
 • Werken bij een moderne organisatie waar plek is om ambities waar te maken
 • Een baan met maatschappelijke impact
 • Volop kansen om door te groeien en jezelf blijvend te ontwikkelen
 • Een dynamische omgeving met fijne collega’s

Laat het je vertellen door onze collega’s in het volgende filmpje.

Wil je ons verhaal nog eens rustig nalezen? Klik dan hier voor het Helmond (b)en ik verhaal

Als ideale kandidaat beschik je over...

Om te beginnen beschik je over een afgeronde, relevante hbo+ of wo opleiding (bij voorkeur bouwkunde, werktuigbouwkunde, milieukunde, chemische technologie, milieukunde of proceskunde). Daarnaast herken je je in het volgende profiel:

 • Je kennis is aangevuld met relevante werkervaring en/of verdiepingscursussen op het gebied van hogere akoestiek en luchtkwaliteit. Indien je nog geen werkervaring hebt, maar wel affiniteit hebt met het werkveld, nodigen we toch nadrukkelijk uit te solliciteren.
 • Je bent behendig met het gebruik van software, in dit geval voor het uitvoeren van geluidsberekeningen. Ervaring met GIS en-/of andere modellen is een pré.
 • Je bent nieuwsgierig, analytisch, resultaatgericht en in staat om in oplossingen te denken en kunt omgaan met belangentegenstellingen.
 • Je hebt inlevingsvermogen en handelt vanuit het maatschappelijk belang.
 • Je beschikt over een positieve, pragmatische, samenwerkingsgerichte instelling en goede communicatieve- en adviesvaardigheden.

De Gemeente Helmond biedt jou:

 • Een functie bij een organisatie met ruimte om te groeien en ontwikkelen. Ben je pas afgestudeerd? Dan is er mogelijkheid voor verdere scholing en zo nodig een post HBO opleiding Geluid. Er heerst een informele sfeer en de lijnen tussen de medewerkers zijn kort. Wij bieden je de mogelijkheid om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken. Dat betekent dat de indeling van de werktijden en de plaats waar het bureauwerk verricht wordt grotendeels naar behoeven kunnen worden afgestemd op de persoonlijke situatie.
 • Een salaris van tussen de € 3.558,- en maximaal € 5.247,- bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden  met de ruimte om deze deels naar eigen wens in te zetten.
 • Ruime mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen via onze eigen Helmond Academie 
 • Om (snel) vertrouwd te raken met het werk én de organisatie bieden wij een uitgebreid onboardingsprogramma aan.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract.
 • Binnen de Gemeente Helmond zien wij het belang van een goede werk-privé balans. In deze functie kun je flexibel en hybride werken tussen 7.00 en 22.00 uur.

Zijn wij een match?

Start dan je sollicitatiereis vóór 1 maart via de onderstaande ‘SOLLICITEER’-knop.

Mocht je nog vragen hebben over deze vacature en/of procedure, neem dan gerust contact op met onze recruiter Lia van Beek. Zij is te bereiken via telefoonnummer 06-41789382 of per mail recruitment@helmond.nl.

Verdere informatie over de sollicitatieprocedure vind je hier. Wij kijken uit naar je reactie!

Uw Reactie
Uw Reactie