Vacature

Applicatiebeheerder Office365

De uitdaging

Binnen de gemeente Helmond staat het digitaal werken centraal en dit zal in de toekomst verder worden uitgebouwd. Een belangrijk fundament voor het digitaal werken zijn de producten uit de Microsoft Office 365 suite. Om de gebruikers hiermee optimaal te kunnen ondersteunen zijn wij op zoek naar een Applicatiebeheerder Microsoft Office 365, welke naast ondersteuning ook pro-actief bijdraagt aan de verdere doorontwikkeling van het digitaal werken binnen de organisatie.

Kortom, je bent verantwoordelijk voor het optimaal functioneren en inrichten van het Microsoft Office 365 platform, binnen onze organisatie. Je bent de schakel tussen de “business” en “IT”. Je draagt zorg voor de continuïteit van dit systeem en je vervult ook een ondersteunende rol ten aanzien van de gebruikers en onze centrale servicedesk. Je leert de gebruikers om te gaan met dit platform en hen te informeren over de toegevoegde waarde. Je vindt het leuk om de “allesweter” op dit gebied te zijn en bent dus op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en adviseert ons graag daarover.


Ons team Applicatiediensten binnen de afdeling Informatievoorziening en Automatisering kijkt uit naar jouw versterking. Samen met je team van ruim twintig collega's zorg je er onder andere voor dat alle collega’s van gemeente Helmond elke dag weer hun werk kunnen doen. Onze collega's vertellen graag wat het werken voor gemeente Helmond zo uniek maakt en welke uitdagingen komen kijken bij het werken op de afdeling Informatievoorziening en Automatisering (IVA). Bekijk hiervoor het volgende filmpje. 

Passen wij bij jou?

Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben we voor onze stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. We werken met trots vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. Laat het je vertellen door onze collega’s in het volgende filmpje. Wil je ons verhaal nog eens rustig nalezen? Klik dan hier voor het Helmond (b)en ik verhaal.
 

Goed om te weten:

 • Binnen gemeente Helmond geloven we in de kracht van diversiteit aan mensen en talenten. We kijken daarom verder dan het CV en zijn oprecht geïnteresseerd in jou als mens en jouw kwaliteiten.
 • Om (snel) vertrouwd te raken met het werk én de organisatie bieden wij een uitgebreid onboardingsprogramma aan.
 • Bij gemeente Helmond staat de ontwikkeling van onze medewerkers centraal. Daarom bieden wij via onze Helmond Academie diverse cursussen en trainingen aan. 
 • Binnen gemeente Helmond zien wij het belang van een goede werk-privé balans. In deze functie kun je flexibel en hybride werken.
 • Een salaris van tussen de € 3.167,- en maximaal € 4.537,- bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring. 
 • Gemeente Helmond biedt naast een passend salaris diverse overige arbeidsvoorwaarden aan. Bekijk ze allemaal.

Jouw team

Je komt te werken op de afdeling IVA (Informatievoorziening en Automatisering). We werken integraal samen en vieren successen samen. De lijnen zijn kort, mensen kijken naar elkaar om en helpen elkaar. Een sterke teamgeest dus én we pionieren graag. Er is een prettige dynamiek en open sfeer binnen de afdeling. We hebben de wil om te veranderen en een bijdrage te leveren aan belangrijke thema's binnen de gemeente Helmond.

Werkplezier is binnen ons team geformuleerd als doel op zich; daarom delen we succes met elkaar en hebben we een IVA-feestcommissie, die met grote regelmaat leuke dingen organiseert. Hierdoor zijn we sterk met elkaar verbonden en kunnen we beter samenwerken vanuit onze kernwaarden, waarin vertrouwen een belangrijke waarde is. Een gezellige afdeling waarin je veel impact kunt maken!

Binnen de afdeling IVA ga jij aan de slag bij team Applicatiediensten. Team applicatiediensten bestaat uit ongeveer 40 collega's die er elke dag voor zorgen dat alle applicaties blijven draaien. Dit team is van levensbelang voor onze organisatie, want zonder goed werkende applicaties kunnen onze collega's hun werk niet goed uitvoeren. Een technische baan met grote impact dus. Samen met je team van ruim twintig collega's zorg je er onder andere voor dat alle collega’s van gemeente Helmond elke dag weer hun werk kunnen doen. Onze collega's vertellen graag wat het werken voor gemeente Helmond zo uniek maakt en welke uitdagingen komen kijken bij het werken op de afdeling Informatievoorziening en Automatisering (IVA). Bekijk hiervoor het volgende filmpje. 

Leer meer over jouw toekomstige afdeling via de volgende link: Informatie en Automatisering | Gemeente Helmond

Ideale collega

 • Jij beschikt over een afgerond hbo diploma en enkele jaren werkervaring op het gebied van het applicatiebeheer van Office365, maar in het bijzonder van Teams en Sharepoint-Online;
 • Je hebt ruime kennis van producten en diensten binnen het Office365 platform, relevante certificeringen ondersteunen dit;
 • Je bent in staat om de medewerkers van onze organisatie optimaal te begeleiden in het gebruik van Office 365 en voert slimme acties uit gericht op een brede adoptie van Office365 in de organisatie;
 • Je weet hoe zorg te dragen voor de (basis)inrichting van de Office365 producten en de daarbij behorende afspraken rondom de beheersorganisatie.
 • Je kunt de Servicedesk op peil brengen en houden van de dienstverlening in de 1e lijn met betrekking tot kennisoverdracht op het gebied van Office365.

Je bent daarnaast communicatief sterk en hebt een proactieve en initiatiefrijke werkhouding zodat je zelfstandig deze functie in de volledige breedte kunt uitvoeren. Je bent daarbij een open en nieuwsgierige gesprekspartner die goed kan doorvragen. Je zoekt en legt graag verbinding en je weet je communicatie op de juiste manier af te stemmen op de verschillende doelgroepen. Je durft je mening te geven en werkt graag binnen een team aan de juiste oplossing. Jij kunt je verplaatsen in een middelgrote organisatie, die aan wet- en regelgeving gebonden is. Vanzelfsprekend pak jij je verantwoordelijkheid en kun je die ook aan. Jij realiseert onze doelstellingen dankzij jouw kennis en ervaring.

Zijn wij een match?

Herken je jezelf in de vacaturetekst en wil je een nieuwe uitdaging beginnen? Solliciteer dan gemakkelijk via de 'sollicitatiebutton'. 

Wil je (inhoudelijk) sparren over de functie? Bel dan eens met Lieke van Poppel, recruiter gemeente Helmond. Zij is te bereiken op: 06-81947483 of per mail via: recruitment@helmond.nl

Wij kijken uit naar je reactie!

Uw Reactie
Uw Reactie