⇒ Aanvragen tegemoetkoming uit Compensatiefonds coronacrisis lokale culturele ondernemingen

Wat is het compensatiefonds?

Het compensatiefonds is gericht op het (gedeeltelijk) compenseren van exploitatiekosten die gemaakt zijn ter instandhouding van de onderneming gedurende de coronacrisis. Het voorziet in het compenseren van noodzakelijke beroepskosten die de ondernemers hebben moeten maken ondanks de crisis, zoals verzekeringen, of juist vanwege de crisis, zoals kuchschermen. Terwijl er tegelijkertijd sprake was van minder inkomsten. Het fonds heeft een omvang van € 250.000 en er geldt een maximum van € 4.500 per aanvrager. De regeling staat open tot en met 15 december aanstaande. Daarna kan er niet meer worden aangevraagd. Toekennen gebeurt op volgorde van ontvangst van volledige aanvragen totdat het beschikbare budget uitgeput is.

Hoe kom ik als lokale culturele ondernemer in aanmerking?

  • U bent actief binnen de culturele sector;
  • U bent actief en gevestigd in de gemeente Helmond;
  • U heeft in 2020 en in de eerste helft van 2021 een inkomstenderving van minimaal 30%;
  • U vult de aanvraag voor 15 december 2021 in.
  • Het budgetplafond wordt bij toekenning niet overschreden.

Klik hier voor de volledige beleidsregels Compensatiefonds coronacrisis lokale culturele ondernemingen die voor het compensatiefonds van toepassing zijn.

Hoe maak ik aanspraak op het compensatiefonds?

Om in aanmerking te komen voor het compensatiefonds vult u als lokale culturele ondernemer, het aanvraagformulier volledig in. Dit is mogelijk tot 15 december 2021. Voor vragen neemt u contact op met compensatiefondscorona@helmond.nl. We bekijken en beoordelen alle ingezonden formulieren. Elke culturele ondernemer krijgt zo snel mogelijk en binnen 4 weken een reactie met besluit.

Vul hier het aanvraagformulier in.

Uw Reactie
Uw Reactie