Wethouder Arno Bonte verhuist naar Helmond

Dinsdag 10 januari 2023

Op dinsdag 10 januari 2023 maakte wethouder Arno Bonte bekend naar Helmond te verhuizen. Lees hieronder meer over zijn besluit.

Beste raadsleden,

In het afgelopen half jaar heb ik Helmond goed leren kennen. Ik heb veel ontmoetingen gehad met inspirerende Helmonders, gedreven raadsleden en deskundige ambtenaren. Soms fietsend door de wijken, bij werkbezoeken op locatie of bij mensen aan de keukentafel. Dankzij hen heb ik als nieuwe wethouder een vliegende start kunnen maken en heb ik mijn kennismaking met Helmond ervaren als een warm bad.

Regelmatig kreeg ik tijdens die ontmoetingen de vraag ‘waarom verhuis je zelf niet naar Helmond?’ De afweging om dat niet te doen was voor mij een weloverwogen keuze, omdat Rotterdam - de stad waar ik ben geboren en getogen en waar ik mijn sociale netwerk heb - een belangrijke plek in mijn leven inneemt. Ik ben de gemeenteraad dankbaar dat ik de ruimte voor die keuze heb gekregen.

Toch is de vraag over het verhuizen naar Helmond een vraag die ik mezelf ook steeds vaker stelde, zeker naarmate ik de stad beter leerde kennen. Want ik heb ontdekt dat Helmond een stad is die veel te bieden heeft: een gevarieerd cultureel en culinair aanbod, aantrekkelijke natuurgebieden op wandel- en fietsafstand en vriendelijke en gastvrije inwoners.

Om tegemoet te komen aan de vraag van veel Helmonders die ik in de afgelopen maanden heb gesproken en die ook bij herhaling door een deel van uw raad is geuit, maar bovenal in de overtuiging dat Helmond een gevarieerde en aantrekkelijke woonstad is, heb ik alsnog het besluit genomen om een verhuizing naar Helmond in gang te zetten. Ik heb inmiddels de koopovereenkomst getekend voor een appartement in het u welbekende Boscotondo-complex, waar ik naar verwachting begin van het voorjaar in kan trekken.

Het achterlaten van mijn geboortestad Rotterdam is voor mij een moeilijk persoonlijk besluit, maar daar staat de geruststelling tegenover dat ik me ga vestigen in een prachtige stad waar ik me warm welkom geheten voel.

Met vriendelijke groet,

Arno Bonte

Wethouder Duurzaamheid, Klimaatadaptatie en Mobiliteit

Uw Reactie
Uw Reactie