Grootschalige actie binnenstad Helmond

Vrijdag 18 september 2020

Bij een grootschalige actie door verschillende organisaties zijn gisteren op diverse plekken in de Helmondse binnenstad twee personen aangehouden voor het bezit en vermoedelijk dealen van harddrugs en werd een gebruiker van harddrugs aangehouden. Daarnaast werden er voor duizenden euro’s aan openstaande belastingen geïnd, op zeven auto’s beslag gelegd en tientallen boetes uitgeschreven.

Auto in beslag genomen

Bij een controle van een pand werd door omstanders vuurwerk naar de politie gegooid. De situatie bleef onder controle. Verder verliep de actiedag rustig.

In totaal werden zes panden gecontroleerd. Op sommige plekken bleek de brandveiligheid niet op orde, werden er milieuovertredingen geconstateerd en bestaan er vermoedens van illegaal gokken, sociale zekerheidsfraude en adresfraude. Eén horecagelegenheid werd tijdelijk gesloten omdat er geen leidinggevende aanwezig was. Alle overtredingen worden door de betrokken instanties verder onderzocht.

Op zeven auto’s beslag gelegd

Bij een integrale verkeerscontrole van politie en Belastingdienst bij De Braak heeft de Belastingdienst voor ruim € 18.000,00 aan openstaande belastingen geïnd. Op zeven auto’s werd beslag gelegd, waarvan er zes zijn afgevoerd. Daarnaast schreven de politie en de boa’s tientallen bekeuringen uit aan automobilisten, bromfietsers en scooterrijders. Onder andere voor bellen tijdens het rijden, te hard rijden, rijden zonder rijbewijs en voor het opvoeren van scooters.

Drugsdealer aangehouden

In de ochtend draaide de politie een onderzoek op een 19-jarige Eindhovenaar. Hij wordt ervan verdacht dat hij in harddrugs handelt in de Helmondse binnenstad. Hij werd door de politie gevolgd en daarbij werd inderdaad gezien dat hij aan een tweetal klanten drugs verkocht. Uiteindelijk zijn zowel de klanten als de verdachte aangehouden. De beide klanten zijn na verhoor weer heengezonden. De 19-jarige Eindhovenaar is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Hij had ongeveer vijftig bolletjes harddrugs (heroïne en cocaïne) op zak.

Later op de dag werd bij de controle in een horecagelegenheid een 45-jarige Helmonder aangehouden. Ook hij had een handelshoeveelheid harddrugs bij zich en is eveneens in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Samenwerken aan een veilige en leefbare binnenstad

De politie, gemeente, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en andere diensten werken samen aan een veilige en leefbare binnenstad. De integrale acties, zoals die van gisteren en eerder in juni en juli, zijn onderdeel van deze aanpak. Doel van de acties is informatie vergaren, het aanpakken van misstanden en het verstoren van criminele activiteiten. Er waren ruim 80 medewerkers betrokken van politie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie, gemeente Helmond, boa’s gemeente Helmond, Senzer, Enexis, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB), de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost (VRBZO) en de douane.

Alle controles werden uitgevoerd met inachtneming van de RIVM-richtlijnen vanwege het coronavirus.

(Anoniem) melden van verdachte zaken helpt

Meldingen van inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Inwoners die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.

Uw Reactie
Uw Reactie