World Press Photo Helmond officieel geopend

Maandag 9 maart 2020

Vrijdag 6 maart heeft wethouder Antoinette Maas de World Press Photo Exhibition officieel geopend. De tentoonstelling laat confronterende en ontroerende foto’s van de belangrijkste en meest nieuwswaardige verhalen van het jaar 2019 zien.

Antoinette Maas

"Wat me aangrijpt in de expositie is vooral de positie van kinderen, die vaak het slachtoffer zijn van een groter maatschappelijk probleem. En dat terwijl ik gisteren een meisje van 9 (met haar familie gevlucht naar Nederland) sprak over de nieuwe toekomst die ze hier in Helmond heeft gekregen. Dat maakt me dan extra trots op onze stad," aldus Antoinette Maas.

Na wereldsteden als Tokyo, Montreal, Rome en Sydney is het nu dus de beurt aan Helmond: "Met dit alles tonen we ambitie en zetten we De Cacaofabriek maar ook de stad regionaal op de kaart. Zowel op cultureel, als op maatschappelijk en ondernemend vlak," sprak Jochem Otten (directeur De Cacaofabriek).

Meer informatie

De expositie is tot en met 29 maart dagelijks te bezichtigen in De Cacaofabriek. Meer informatie vindt u op de website van De Cacaofabriek.

Uw Reactie
Uw Reactie