250.000 illegale sigaretten aangetroffen bij PIT-actie

Woensdag 29 juli 2020

Tijdens controles van het Peelland Interventie Team (PIT) bij vijf bedrijfspanden in Helmond zijn gisteren onder andere 250.000 illegale sigaretten aangetroffen. De douane heeft de partij in beslag genomen.

.

Ook werd in een van de panden een slaapplaats gevonden. Overnachten daar is in strijd met het bestemmingsplan. Ook was er een brandgevaarlijke situatie in het pand en daarom is de slaapplaats direct ontruimd.

Op diverse bezochte locaties werden milieuovertredingen geconstateerd, waaronder het niet goed opslaan van gasflessen. Daarnaast bestaat er op twee locaties vermoeden van sociale zekerheidsfraude. De bevindingen worden verder onderzocht.

Verder constateerde het PIT dat er in de directe omgeving van de bezochte panden fout geparkeerd wordt. De boa’s van Toezicht en Handhaving schreven diverse bekeuringen uit.

Bij deze actie werkten binnen het PIT samen: politie, gemeente Helmond, boa’s Toezicht en Handhaving gemeente Helmond, Senzer, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB), douane en de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO).

(Anoniem) melden van verdachte zaken

Inwoners kunnen overlastsituaties en verdachte situaties rechtstreeks aan het PIT doorgeven. Dit kan anoniem per telefoon 0492 – 58 73 09 of per e-mail: info@pitteam.nl. Tips worden vertrouwelijk behandeld. Bellen naar Meld Misdaad Anoniem kan ook: 0800-7000. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.

PIT

Onder de regie van het PIT zijn er regelmatig acties bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan onder andere bestuurlijke wet- en/of regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), illegaal gokken, mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen.

Uw Reactie
Uw Reactie