Feestelijke aftrap Campus De Braak voor publiek

Woensdag 2 oktober 2019

Op zondag 6 oktober wordt de herontwikkeling van sportpark De Braak afgetrapt met de officiële opening van de eerste twee nieuwe kunstgrasvelden. Tussen 10.00 uur en 14.00 uur vinden er allerlei sport- en spelactiviteiten plaats. Dankzij een gevarieerd programma krijgen bezoekers alvast een voorproefje van de sfeer en activiteiten op de toekomstige Sport- en beleefcampus De Braak.

.

De nieuwe velden worden rond 12.00 uur geopend door wethouder Harrie van Dijk en rector Paul Metzemaekers van OMO Scholengroep Helmond. Dit doen ze op sportieve wijze samen met voetballertjes van de nieuwe jeugdvereniging SV De Braak en van de Helmondse Voetbalschool. Met de aanleg van de kunstgrasvelden afgelopen zomer, is het eerste onderdeel van project Campus De Braak gerealiseerd. Een mooi moment dat gemeente Helmond en OMO Scholengroep Helmond graag samen met hun partners willen markeren. Binnenkort starten ook de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe Dr.-Knippenbergcollege.

Sportief

De (sport)verenigingen en partijen die actief zijn op en rondom De Braak hebben een uitgebreid programma samengesteld voor ‘Kick Off Campus De Braak’. Kinderen kunnen lekker actief meedoen én kennismaken met diverse sportactiviteiten. Op het gebied van voetbal geeft Helmond Sport clinics open trainingen, organiseert SV De Braak allerlei voetbalwedstrijdjes en –spellen en kunnen kinderen hun voetbal skills verbeteren bij de Helmondse Voetbalschool. Ook aan andere sporten op De Braak kan geproefd worden: tennis clinics bij HTV, demo’s bij OEC Korfbal en petanque bij Littie of littie nie. Verder zijn er interactieve beweeggames zoals de SmartWall en verzorgt Jibb+ speciaal voor senioren OldStars sporten.

Informatief

Op Campus De Braak lopen over een aantal jaren iedere dag zo’n 2000 leerlingen rond van het Dr.- Knippenbergcollege en Praktijkschool Helmond. Tijdens de Kick Off kunnen bezoekers zien hoe hier over een aantal jaar onderwijs wordt aangeboden. Ook kunnen ze kennismaken met de architect van Campus De Braak, die zijn ontwerpvisie presenteert. Daarnaast is er uiteraard  informatie te krijgen over de bouwactiviteiten die binnenkort starten. 

Naast onderwijs en sport zijn gezondheid en welzijn thema’s die aan bod komen tijdens het evenement. JvdI De Fysioclub biedt gratis gezondheidschecks aan en Jongerenwerk LEV Groep is van de partij met de Meidenbus en geeft kickboks clinics om sociale vaardigheden te trainen.

Gratis

Het evenement is gratis toegankelijk voor alle inwoners van Helmond en vindt plaats aan de westzijde van het sportpark. De meeste activiteiten vinden doorlopend plaats waarbij bezoekers makkelijk kunnen aanhaken. Enkele activiteiten vinden op een specifiek tijdstip plaats. Klik hier voor het volledige programma met tijden en locaties.

Foto: Dave van Hout

Uw Reactie
Uw Reactie