Terugblik ITS congres

Vrijdag 22 november 2019

Meer dan 3.500 zakelijke bezoekers uit meer dan 70 landen kwamen afgelopen juni naar Eindhoven en Helmond voor het prestigieuze ITS European Congress 2019 Brainport Eindhoven.

Best bezochte Europese ITS congres

Daarmee is deze editie van het congres over slimme mobiliteit het best bezochte Europese ITS congres ooit. Uit een rapport van economisch onderzoeksbureau Ecorys blijkt dat het congres ook grote economische voordelen op heeft geleverd. In totaal is 3,2 miljoen euro besteed, waarvan bijna 2 miljoen euro in onze regio landde. De organisatie van het congres kostte verschillende overheden en bedrijven iets meer dan een half miljoen euro. Dan blijft een mooie winst over.

Uniek was de op onze enige, echte, eigen Automotive Campus met het Mobifestival. Jong tot oud kon met eigen ogen de nieuwste snufjes op het gebied van Slimme mobiliteit met eigen ogen zien en vooral ervaren.

ITS Local Government Award voor Helmond

Afgelopen maand ontving Helmond nog de ITS Local Government Award tijdens een internationaal congres over slimme mobiliteit. Daarmee mogen we ons de beste stad voor slimme mobiliteit wereldwijd noemen.

Bekijk hieronder het filmpje van Brainport Development voor een terugblik op het succesvolle congres.

Wilt u weten waarom wij de stad van slimme mobiliteit zijn? Bekijk dan het onderstaande dit filmpje.

Foto: ITS congresses

Uw Reactie
Uw Reactie