• Stad
  • Nieuws
  • 2019
  • Mei
  • Ervaar de slimme en duurzame mobiliteit van morgen tijdens Mobifestival in Helmond

Ervaar de slimme en duurzame mobiliteit van morgen tijdens Mobifestival in Helmond

Woensdag 22 mei 2019

Heeft u altijd al een testritje in een zelfrijdende shuttle willen maken of achter het stuur van een virtuele truck willen kruipen? Dan is de Automotive Campus in Helmond op zondag 2 juni tussen 13.00 en 17.00 uur voor u the place to be. Drones die pakketjes bezorgen, een Smart Driving Race, elektrische voertuigen of Virtual Reality games. Tijdens het gratis Mobifestival ervaart u met al uw zintuigen hoe het voelt om mee te werken aan de slimme en duurzame mobiliteitsoplossingen van vandaag en morgen.

.

Horen, zien en uitproberen

Tijdens het Mobifestival test u zelf de nieuwste mobiliteitsinnovaties, kunt u live demonstraties bijwonen, interactieve sessies volgen en aangeven wat u belangrijk vindt tijdens uw reis van A naar B. Blikvangers zijn onder andere de TNO trucksimulator, het ‘Hack de File-spel’ waarin u een zo lang mogelijke file moet veroorzaken door zelf achter het VR-stuur te kruipen en de Smart Driving Race die niet de snelste, maar wel de meest energiebewuste chauffeur beloont.

Kindercollege

Ook aan de jongste bezoekers werd gedacht. Hoogleraar aan de TU/Delft Maarten Steinbuch neemt hen tijdens zijn kindercollege mee naar de toekomst van autorijden en slimme mobiliteit. Mini elektrische auto’s zorgen daarnaast voor een eerste leuke ervaring met elektrisch rijden en een kinderspeurtocht georganiseerd door de Provincie Noord-Brabant daagt de jonge detectives uit om op ontdekking te gaan in de wondere wereld van de nieuwste mobiliteitsinnovaties.

Rondleiding in verkeerscentrale

Het Mobifestival biedt niet alleen de mogelijkheid op een namiddag vol interactieve sessies en interessante demo’s. Als bezoeker krijgt u ook een unieke kans om rondgeleid te worden in de verkeersmanagementcentrale Zuid-Nederland die het verkeer op alle rijkswegen in de regio regelt. Experts van de verkeerscentrale geven u tijdens een half uur durende rondleiding meer uitleg over de manier waarop de verkeerscentrale werkt, wat ze precies doen rond innovatieve mobiliteit en hoe dat invloed heeft op het huidige en toekomstige verkeersmanagement. 

Startsein ITS European Congress

Het Mobifestival is ook het begin van het 13e ITS European Congress: Europa’s grootste vakbeurs met expositie en demonstraties die volledig in het teken staat van slimme mobiliteit en digitalisering van transport. Het congres vindt plaats van 3 tot 6 juni in Eindhoven en Helmond. Het volledige congresprogramma is te raadplegen via www.2019.itsineurope.com.

Meer informatie