Wereldprimeur: eerste zonneauto van Helmondse Lightyear onthuld

Dinsdag 25 juni 2019

Vandaag tijdens de zonsopgang was het zover. Het prototype van de eerste particuliere zonneauto van Lightyear werd op spectaculaire wijze onthuld in Katwijk. Deze gezinsauto met zonnecellen in het dak zag het licht op de Automotive Campus in Helmond en heet Lightyear One.

Foto: Lightyear

Wij zijn trots op de prijzen winnende scale-up Lightyear. Deze innovatie verandert de wereld en is een baanbrekende mijlpaal in de geschiedenis. Wij feliciteren Lightyear en juichen de missie om schone mobiliteit voor iedereen beschikbaar te maken enorm toe. Wereldwijd is grote aandacht voor de primeur van Lightyear.

Het is de eerste keer dat de Lightyear One aan de wereld wordt getoond. De auto moet in 2020 op de Nederlandse wegen rijden. Lightyear wil met deze auto de twee grootste nadelen van elektrische auto’s oplossen: de actieradius en het laadproces. De zonne-auto kan een lange tijd rijden zonder gebruik te maken van een laadpaal. De batterij gaat zo'n zeshonderd tot achthonderd kilometer mee, afhankelijk van het gebruik.

Meer informatie is te vinden op de website van Lightyear.

Foto: Lightyear

Uw Reactie
Uw Reactie