Tommie Niessen Helmonder van het Jaar 2018

Dinsdag 8 januari 2019

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Gemeente Helmond in het Speelhuis is Tommie Niessen uitgeroepen tot Helmonder van het Jaar 2018. Daarnaast ging Tommie er ook met de publieksprijs vandoor. Tot slot kreeg Hajar Yagkoubi (19) een eervolle vermelding van de jury.

.

Voor de 24e editie van Helmonder van het Jaar waren drie kandidaten genomineerd. Peggy van de Vijfeijken (Stichting VIPE), Aukje Kuypers (zakenvrouw van het jaar) en Tommie Niessen (bekend van ‘Tommie in de zorg’). Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Gemeente Helmond op maandagavond 7 januari werd de uitslag bekend gemaakt. ‘Er is nog nooit zo veel gestemd,’ gaf Burgemeester Blanksma nog aan voor de uitreiking.

Tommie Niessen ging er vandoor met de publieksprijs én werd Helmonder van het Jaar 2018. Tommie blogt en vlogt over zijn ervaringen als verpleegkundige. Hij bracht pas geleden zijn eerste boek ‘Tommie in de zorg’ uit. Hij kwam op televisie en bereikt met zij Facebookposts meer dan 55.000 mensen.

Hajar Yagkoubi

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst mocht jongerenvertegenwoordigster voor de Verenigde Naties Hajar Yagkoubi een toedracht houden. Tot haar grote verbazing kreeg zij daarna een eervolle vermelding van Burgemeester Blanksma namens de jury van Helmonder van het Jaar. ‘De jongeren van onze stad zijn onze toekomst,’ sprak de Burgemeester aanmoedigend. 'Hajar heeft Helmond in 2018 écht op de kaart gezet.’