Start aanleg glasvezel in Helmond-Noord en Warande

Vrijdag 23 augustus 2019

Supersnel internet en klaar voor de toekomst dankzij glasvezel. Binnenkort is het zover voor de deelnemers van het glasvezelproject in Helmond-Noord en Warande, want deze week ging de schop in de grond. Wethouder Jos van Bree: “In Helmond zien we een glasvezelnetwerk als een nutsvoorziening, net als elektriciteit en riolering. De aannemer werkt bij de uitvoering samen met mensen van Senzer. Kortom, een glasvezelnetwerk van, voor én door Helmonders. De aanleg van het glasvezelnetwerk zorgt daarmee voor een extra impuls voor de werkgelegenheid."

Glasvezel - schop in de grond

Waarom glasvezel

“Sowieso is een verbetering van de internetverbinding hard nodig in onze stad”, vertelt Van Bree. “Daarnaast is glasvezel zoveel meer dan snel internet en tv. Het is een basisvoorziening waarmee inwoners, ondernemers en onderwijs in onze stad  gebruik kunnen maken van innovatieve diensten op het gebied van zorg en veiligheid. Ook hebben gebruikers van glasvezel meer mogelijkheden met werken vanuit huis, kunnen kwetsbare mensen langer thuis wonen en kan het worden gebruikt bij nieuwe apparaten zoals een slimme thermostaat.

Planning

De aanleg van het glasvezelnetwerk in Helmond-Noord start in de week van 19 augustus en duurt tot en met begin 2020. De werkzaamheden in de wijk Warande starten op 26 augustus en eindigen eind november 2019. Bewoners van straten waar gewerkt wordt, ontvangen hierover een informatiebrief.

Glasvezel in Helmond

Glasvezel is de modernste, snelste en meest energiezuinige verbinding voor internet, televisie, telefonie en overige digitale diensten zoals zorg en veiligheid. Dankzij glasvezel wordt door gemeenten en lokale partners steeds meer samengewerkt aan innovaties voor zorg en veiligheid in Helmond.

Glasvezel Helmond BV is het samenwerkingsverband tussen gemeente Helmond en de lokale glasvezelspecialist e-Quest. Glasvezel Helmond BV zorgt van 2019 tot en met 2021 voor een glasvezelnetwerk in de straten van Helmond waar dit nog niet ligt.

Kijk voor meer informatie op de glasvezel pagina en de website van Glasvezel Helmond.

Uw Reactie
Uw Reactie