Steekproef PIT bij post- en koeriersbedrijven in Helmond en Deurne

Donderdag 25 april 2019

Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft gisteren een steekproef gedaan bij drie post- en koeriersdiensten in Helmond en een post- en koeriersdienst in Deurne. Er werden diverse overtredingen geconstateerd.

Koeriersdienst

Een van de bedrijven voldeed niet aan de vergunningsvoorschriften. De Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO) gaat dat onderzoeken. Ook bleek bij een bedrijf dat de ondernemer geen rijbewijs had en was er onduidelijkheid over de verblijfplaats van een werknemer.

Bij een andere woning van een koeriersdienst werd illegale bewoning geconstateerd. Een van de bezochte bedrijven gaf aan op korte termijn te stoppen, een ander koeriersbedrijf bleek zijn diensten inmiddels officieel te hebben beëindigd.

Inzicht in werkwijze

Criminelen maken soms misbruik van post- en koeriersdiensten. Het PIT heeft gisteren een steekproef gedaan om inzicht te krijgen in de werkwijze van de koeriersbedrijven. Hiermee kan ze signalen van crimineel misbruik verzamelen en crimineel gedrag beter aanpakken. Daarnaast werd door het PIT gekeken naar het gebruik van en de woonsituatie in de betrokken panden.

Bij de actie waren de politie, het team nodale oriëntatie (politie), de NIWO, de ODZOB, gemeente Deurne en gemeente Helmond betrokken.

Peelland Interventie Team (PIT)

Onder de regie van het PIT zijn er regelmatig acties bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan onder andere bestuurlijke wet- en/of regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen. Het PIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om ervoor te zorgen dat herhaling wordt voorkomen.  

Melden

Inwoners kunnen overlastsituaties en verdachte situaties aan het PIT doorgeven. Dit kan anoniem per telefoon 0492 – 58 73 09 of per e-mail: info@pitteam.nl. Tips worden vertrouwelijk behandeld. Bellen naar Meld Misdaad Anoniem kan ook: 0800-7000. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.

Uw Reactie
Uw Reactie