2019

 • .

  Fietsbrug over het kanaal najaar 2020 klaar

  maandag 23 december 2019
  Met de aanleg van een fietsbrug over het kanaal ter hoogte van het Vliscoterrein wordt de snelfietsroute Helmond-Eindhoven op Helmonds grondgebied afgerond. De bouw van de brug is gegund aan aannemersbedrijf FPH Ploegmakers uit Vinkel. De werkzaamheden starten tegen de zomer. In het najaar van 2020 wordt de brug opgeleverd.

 • Impressie van het horecapaviljoen in het Burgemeester Geukerspark

  Ontwikkelaars appartementen en horecapaviljoen Burgemeester Geukerspark bekend

  dinsdag 3 december 2019
  De gemeente Helmond heeft BAM Wonen en QX Real Estate de opdracht gegund om in het Burgemeester Geukerspark respectievelijk 65 appartementen en een horecapaviljoen te ontwikkelen. Beide ontwikkelaars zijn als winnaar uit de twee tenders gekomen die de gemeente eerder dit jaar heeft uitgezet.

 • Ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst

  HAS Hogeschool en Food Tech Brainport werken samen aan expertisecentrum sustainable food processing

  woensdag 27 november 2019
  Gisteren bekrachtigden HAS Hogeschool en Food Tech Brainport het partnerschap om samen te werken aan een expertisecentrum voor sustainable food processing. Het lectoraat Duurzaam Produceren in de agrofoodsector van HAS Hogeschool en Food Tech Brainport in Helmond tekenden de samenwerkingsovereenkomst om de komende 4 jaar samen dit expertisecentrum voor het MKB(+) op te zetten. Het expertisecentrum richt zich op het terugdringen van voedselverspilling en zet zich in om bij- en reststromen te benutten door milde conserverings- en scheidingstechnologieën.

 • Terugblik ITS congres

  vrijdag 22 november 2019
  Meer dan 3.500 zakelijke bezoekers uit meer dan 70 landen kwamen afgelopen juni naar Eindhoven en Helmond voor het prestigieuze ITS European Congress 2019 Brainport Eindhoven.

 • Kinderen in het Kasteel Museum

  Museum Helmond één van de 60 meest kindvriendelijke musea in Nederland

  dinsdag 12 november 2019
  Tijdens de uitreiking van de Museumkids Awards die op 8 november plaatsvond, is Museum Helmond door Museuminspecteurs verkozen tot één van de 60 meest kindvriendelijke musea in Nederland. De Museuminspecteurs geven ons museum als gemiddelde cijfer een 8,75. Het museum valt bij inspecteurs bijzonder in de smaak omdat “het kasteelspel echt heel leuk is en je heel veel ridder-dingen mag proberen.” Zo’n 60 musea, verspreid over het land, mogen zich komend jaar Kidsproof noemen.

Uw Reactie
Uw Reactie