Bekendmaking Helmonder van het jaar 2017

Dinsdag 9 januari 2018

Stichting Lambertus Concerten mag zich Helmonder van het Jaar 2017 noemen. Dit werd gisteravond bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in theater het Speelhuis. Zij ontvangen een cheque van 4000 euro en een sculptuur van de Helmondse kunstenaar Willem van der Velden.

Fotografie: M. Coolen

De Publieksprijs ging naar de bloggers Healty Sisters. Zij en Voorleesbus Blikkie ontvangen elk een cheque van 1000 euro. De prijzen worden beschikbaar gesteld door Rabobank Helmond. Helmonder van het jaar is niet zo maar een titel. Als je tot Helmonder van het jaar wordt gekozen dan vervult je dat met trots en heb je echt iets betekend voor Helmond.

Naast directievoorzitter Rabobank Helmond Peter de Bruin (juryvoorzitter) bestaat de jury uit burgemeester Blanksma, Jan Jaspers, Bart Spoormakers, Audrey van den Broek en Udo Holtappels. De Helmonder van het Jaar is een persoon of instelling die zich verdienstelijk maakt voor de stad op sociaal, maatschappelijk of cultureel gebied.

Genomineerden

Voorleesbus Blikkie

Het idee voor Blikkie ontstond tijdens het 100-jarig bestaan van Bibliotheek Helmond-Peel. Inmiddels is Blikkie uitgegroeid tot een herkenbare voorleesbus, waar al meer dan 10.000 kinderen mee in aanraking zijn geweest.

Lambertusconcerten

Stichting Lambertus Concerten zet al tien jaar klassieke muziek op de kaart en viert dit jaar het 10-jarig jubileum met een bijzonder jubileumprogramma. De concerten zoeken actief de samenwerking op met partners in de stad, zoals scholen en het Kunstkwartier.

Healthy Sisters

De bloggers Healthy Sisters zetten zich via hun blog en social mediakanalen in om een gezonde levensstijl onder de aandacht te brengen. De Helmondse zusjes Rachida en Najima Kharbouch slaan een brug tussen jong en oud, verbinden verschillende culturen met elkaar en zetten op enthousiaste wijze gezondheid en Helmond op de kaart.