2018

 • .

  Zelfrijdende mini-bus een stap dichterbij

  donderdag 20 december 2018
  Het FABULOS-consortium heeft na het sluiten van de aanbesteding op 31 oktober 2018 de inschrijvingen beoordeeld en contracten toegekend aan vijf internationale consortia. Met deze contracten kunnen de consortia onderzoek doen naar en een ontwerp ontwikkelen voor een systeem dat geautomatiseerde minibussen kan aansturen. Eerstvolgende stap is het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie naar de voorgestelde oplossingen en technologieën. Vervolgens worden volgend najaar prototypes gemaakt, waarna testen op straat naar verwachting in 2020 plaatsvinden. Onder andere van en naar de Automotive Campus in Helmond.

 • .

  Tahné Kleijn Stadskunstenaar 2019 en 2020

  dinsdag 18 december 2018
  Tahné Kleijn is de Stadskunstenaar voor de jaren 2019 en 2020. Dat heeft de selectiecommissie vanmiddag in De Cacaofabriek bekendgemaakt. Tahné Kleijn is fotografe, onder andere bekend van het project Goeikes – Helmonders in beeld. Kleijn werd gekozen uit 8 kandidaten.

 • .

  Samenwerking 21 gemeenten voor een beter bereikbaar Zuidoost-Nederland

  donderdag 13 december 2018
  "We leggen de lat hoog voor slimme en duurzame mobiliteit en gaan voor een betere bereikbaarheid in een aantrekkelijke regio”, aldus Antoinette Maas, wethouder van gemeente Helmond en voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg Mobiliteit van de Metropoolregio Eindhoven.

 • .

  Natuurlijk beheer in Helmond

  donderdag 29 november 2018
  Deze winter gaat de gemeente in enkele bospercelen in het natuurgebied Groot Goor en in het noordwestelijke deel van de Stiphoutse bossen een dunning uitvoeren. Dit betreft het kappen van bomen met een oranje markering. De gemeente streeft naar een gevarieerd bos met een combinatie van natuur, recreatie en houtproductie.

 • .

  Nieuwe marktvisie voor Centrum Helmond

  vrijdag 9 november 2018
  In overleg met vele betrokken partijen is er een nieuwe marktvisie voor het centrum van Helmond opgesteld. De nieuwe marktvisie is één van de uitwerkingen van het Centrumperspectief.