Nieuws

 • De Braak

  Inloopbijeenkomst ontwikkeling Campus De Braak

  woensdag 10 april 2019
  De Braak ondergaat de komende jaren een grote metamorfose. In samenwerking met partners ontwikkelt de gemeente op het terrein een park waar sport, onderwijs en gezondheid samenkomen. Een campus waar verenigingen, sporters en bewoners van omliggende wijken zich welkom en thuis voelen. In 2024 is Sport- en (be)leefcampus De Braak klaar. Voordat het zover is moet er nog veel gebeuren. Zo worden in april twee nieuwe kunstgrasvelden aangelegd op de plek van de voormalige velden van Oranje Zwart. Ook gaat eind dit jaar de bouw van de nieuwe school voor het Dr.-Knippenbergcollege van start.

 • evenementenmonitor 2018

  Helmondse evenementen goed gewaardeerd en bezocht

  maandag 1 april 2019
  De negen grootste publieksevenementen in Helmond werden vorig jaar door ruim 250.000 mensen bezocht. Gezamenlijk hebben de bezoekers van deze negen evenementen naar schatting 3 miljoen euro besteed. Dat blijkt uit de ‘Evenementenmonitor Helmond 2018’.

 • Tiny Forest

  Aanleg Tiny Forests in Helmond

  woensdag 27 maart 2019
  In januari is er een oproep gedaan aan enthousiaste inwoners, scholen of bedrijven die als initiatiefnemer een minibos (mee) willen aanleggen. Hartelijk bedankt voor alle aanmeldingen.

 • Kringloopwinkel textielverwerking

  Opening textielverwerking bij Kringloopwinkel Helmond

  vrijdag 22 maart 2019
  Op weg naar een klimaatneutraal Helmond in 2035 heeft gemeente Helmond sinds vorig jaar juni de regie genomen op de textielinzameling. Dit met als doel het gescheiden inzamelen van textiel voor hergebruik te bevorderen, meer textiel in Helmond te houden en de lokale werkgelegenheid te stimuleren. De gemeente Helmond heeft aan Blink gevraagd om in samenwerking de inzameling en verwerking van het Helmondse textiel te organiseren. Blink draagt zorg voor de textielinzameling en voor het sorteren en vermarkten van het textiel heeft een Europees aanbestedingstraject gelopen. De aanbesteding is in oktober 2018 gegund aan Kringloopwinkel Helmond. Naar aanleiding hiervan vond vanmiddag de officiële openingshandeling plaats bij Kringloopwinkel Helmond.

 • Helmond Zoemt

  Zoemende inwoners zijn blij met ecologisch maaibeleid

  donderdag 21 maart 2019
  Vanaf dit voorjaar verandert de gemeente Helmond de wijze waarop bepaalde bermen en grasvelden worden gemaaid. Dit betekent dat circa 15 tot 20 procent van de begroeiing van deze bermen blijft staan. Hierdoor blijft ook een deel van de bloemen staan waardoor er een langer nectarseizoen ontstaat voor insecten en insecten (meer) nestgelegenheden hebben. Het stimuleren van biodiversiteit is dan ook het uitgangspunt van het nieuwe ecologisch maaibeleid.