Nieuws

 • .

  Tahné Kleijn Stadskunstenaar 2019 en 2020

  dinsdag 18 december 2018
  Tahné Kleijn is de Stadskunstenaar voor de jaren 2019 en 2020. Dat heeft de selectiecommissie vanmiddag in De Cacaofabriek bekendgemaakt. Tahné Kleijn is fotografe, onder andere bekend van het project Goeikes – Helmonders in beeld. Kleijn werd gekozen uit 8 kandidaten.

 • .

  Samenwerking 21 gemeenten voor een beter bereikbaar Zuidoost-Nederland

  donderdag 13 december 2018
  "We leggen de lat hoog voor slimme en duurzame mobiliteit en gaan voor een betere bereikbaarheid in een aantrekkelijke regio”, aldus Antoinette Maas, wethouder van gemeente Helmond en voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg Mobiliteit van de Metropoolregio Eindhoven.

 • .

  Natuurlijk beheer in Helmond

  donderdag 29 november 2018
  Deze winter gaat de gemeente in enkele bospercelen in het natuurgebied Groot Goor en in het noordwestelijke deel van de Stiphoutse bossen een dunning uitvoeren. Dit betreft het kappen van bomen met een oranje markering. De gemeente streeft naar een gevarieerd bos met een combinatie van natuur, recreatie en houtproductie.

 • .

  Nieuwe marktvisie voor Centrum Helmond

  vrijdag 9 november 2018
  In overleg met vele betrokken partijen is er een nieuwe marktvisie voor het centrum van Helmond opgesteld. De nieuwe marktvisie is één van de uitwerkingen van het Centrumperspectief.

 • .

  Park Goorloop officieel geopend

  maandag 10 september 2018
  De herinrichting van Park Goorloop, het Helmondse natuurgebied tussen de Warande en het Groot Goor, is afgerond. Op zaterdagochtend 8 september is daar feestelijk bij stilgestaan. Naast gedeputeerde Johan van Hout en dagelijks bestuurslid van waterschap Aa en Maas, Peter van Dijk, waren daar de wethouders Erik de Vries (Natuur) en Gaby van den Waardenburg (Ruimtelijke Ordening) bij aanwezig.