Nieuws

 • .

  Openingsfestival Het Speelhuis

  donderdag 13 september 2018
  Ruim anderhalf jaar lang is er gebouwd aan het nieuwe theater. In het weekend van 28, 29 en 30 september 2018 opent Het Speelhuis opnieuw haar deuren met een waar theaterfestival op het plein en theatrale rondleidingen door het pand. Daarna viert Het Speelhuis een week lang feest met de scholendag, vier feestelijke voorstellingen en de Nacht van Cultuur.

 • .

  Nationale Sportweek 2018

  woensdag 12 september 2018
  Van 15 tot en met 29 september 2018 vindt de Nationale Sportweek plaats. Helmond is dan een van de gaststeden. Organisator NOC*NSF heeft Helmond uitgekozen vanwege haar inzet op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Tijdens de Sportweek vinden door de hele stad tal van sportactiviteiten plaats. Allerlei sportverenigingen zetten de deuren open en bieden inwoners daarmee de mogelijkheid om sporten uit te proberen.

 • .

  Park Goorloop officieel geopend

  maandag 10 september 2018
  De herinrichting van Park Goorloop, het Helmondse natuurgebied tussen de Warande en het Groot Goor, is afgerond. Op zaterdagochtend 8 september is daar feestelijk bij stilgestaan. Naast gedeputeerde Johan van Hout en dagelijks bestuurslid van waterschap Aa en Maas, Peter van Dijk, waren daar de wethouders Erik de Vries (Natuur) en Gaby van den Waardenburg (Ruimtelijke Ordening) bij aanwezig.

 • .

  Activiteiten tijdens Dutch Technology Week

  woensdag 6 juni 2018
  Van maandag 4 juni tot en met zaterdag 9 juni vindt voor de zevende keer de Dutch Technology Week (DTW) plaats in de regio Helmond - De Peel. Tijdens deze week staan de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen centraal. Ook in Helmond.

 • .

  Gouden Pronkstuk bij Kasteel Helmond

  woensdag 11 april 2018
  Ter ere van de Nationale Museumweek is van 11 t/m 15 april een enorm Gouden Pronkstuk bij Kasteel Helmond te zien op het Kasteelplein. Dit circa 12 meter hoge beeld van goud is een kopie van het in het echt 60 cm kleine bronzen beeld De Ploeger, gemaakt door de Belgische kunstenaar Constantin Meunier. Vanmiddag was de officiële onthulling die door Kim Lian van der Meij werd gepresenteerd. Ook was er een optreden van cabaretier Leon van der Zanden en de Helmondse Senna Willems, bekend van haar deelname aan Voice Kids.