Nieuws

 • .

  Helmond: slimme stad van nu en de toekomst!

  maandag 16 november 2020
  U loopt door de stad en de lantaarnpaal gaat vanzelf aan wanneer u in de buurt komt. Uw telefoon vertelt u dat u over 200 meter rechtsaf moet slaan. Terwijl u staat te wachten bij het stoplicht, hoeft de ambulance die eraan komt dat niet, omdat alle lichten voor hem op groen springen. Onze wereld wordt steeds digitaler. Wij willen niet ingehaald worden door deze nieuwe digitale wereld. Daarom is er afgelopen week een plan vastgesteld om te werken aan Helmond als Digitale Stad.

 • Campus De Braak een stap dichterbij

  woensdag 11 november 2020
  In 2017 heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel om het sterk verouderde sportpark De Braak, samen met partners in de stad, om te bouwen tot Sport- en Beleefcampus De Braak. Met deze campus willen zij de stad Helmond – en in het bijzonder de drie aangrenzende wijken – een sociale en sportieve impuls te geven. Een campus die groei mogelijk maakt: in persoonlijke ontwikkeling, in een gezonde leefstijl, in het samen doen en in het elkaar ontmoeten. De nieuw te bouwen MFSA met Buitenruimte, waar onderwijs, gezondheid, amateur- en professioneel voetbal en andere sporten elkaar vinden, is de plek die zorgt voor aantrekkingskracht en verbinding. De verwezenlijking van deze droom dreigde eerder dit jaar vroegtijdig stuk te lopen.

 • Auto in beslag genomen

  Grootschalige actie binnenstad Helmond

  vrijdag 18 september 2020
  Bij een grootschalige actie door verschillende organisaties zijn gisteren op diverse plekken in de Helmondse binnenstad twee personen aangehouden voor het bezit en vermoedelijk dealen van harddrugs en werd een gebruiker van harddrugs aangehouden. Daarnaast werden er voor duizenden euro’s aan openstaande belastingen geïnd, op zeven auto’s beslag gelegd en tientallen boetes uitgeschreven.

 • .

  250.000 illegale sigaretten aangetroffen bij PIT-actie

  woensdag 29 juli 2020
  Tijdens controles van het Peelland Interventie Team (PIT) bij vijf bedrijfspanden in Helmond zijn gisteren onder andere 250.000 illegale sigaretten aangetroffen. De douane heeft de partij in beslag genomen.

 • Samen op weg naar een slimmer en groener automotive cluster

  maandag 20 juli 2020
  Negen Nederlandse partijen met een vitale rol op het gebied van mobiliteitsinnovatie en -beleid ontwikkelen een meerjarig innovatieprogramma om slimme en groene mobiliteit te versnellen. Juist in deze coronatijd is het van groot belang om de handen ineen te slaan en een extra impuls te geven aan de slimme en duurzame groei van de sector. Op donderdag 16 juli hebben zij daartoe een ambitiedocument ondertekend. Dit ambitiedocument vormt de basis voor de verdere bestuurlijke samenwerking, de inhoudelijke uitwerking van de innovatieopgave en de positionering van de bijpassende onderzoeksfaciliteiten te beginnen op de Automotive Campus in Helmond. Dit doen zij samen met de relevante industriële partners.

Uw Reactie
Uw Reactie