Nieuws

 • .

  Stadspenning voor Stadshistoricus Giel van Hooff

  dinsdag 15 januari 2019
  De heer Giel van Hooff heeft op maandag 14 januari de Stadspenning van de gemeente Helmond gekregen in het kader van zijn afscheid als Stadshistoricus van Helmond. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Elly Blanksma – van den Heuvel.

 • Tiny Forest

  Boswachter-zonder-bos zoekt initiatiefnemers voor Tiny Forest

  dinsdag 15 januari 2019
  IVN en gemeente Helmond willen samen in 2019 twee Tiny Forests aanplanten. Daarvoor zoeken de partijen enthousiaste inwoners, scholen of bedrijven die als initiatiefnemer het minibos (mee) willen aanleggen en adopteren. De werving hiervoor is vandaag gestart.

 • .

  Tommie Niessen Helmonder van het Jaar 2018

  dinsdag 8 januari 2019
  Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Gemeente Helmond in het Speelhuis is Tommie Niessen uitgeroepen tot Helmonder van het Jaar 2018. Daarnaast ging Tommie er ook met de publieksprijs vandoor. Tot slot kreeg Hajar Yagkoubi (19) een eervolle vermelding van de jury.

 • .

  Zelfrijdende mini-bus een stap dichterbij

  donderdag 20 december 2018
  Het FABULOS-consortium heeft na het sluiten van de aanbesteding op 31 oktober 2018 de inschrijvingen beoordeeld en contracten toegekend aan vijf internationale consortia. Met deze contracten kunnen de consortia onderzoek doen naar en een ontwerp ontwikkelen voor een systeem dat geautomatiseerde minibussen kan aansturen. Eerstvolgende stap is het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie naar de voorgestelde oplossingen en technologieën. Vervolgens worden volgend najaar prototypes gemaakt, waarna testen op straat naar verwachting in 2020 plaatsvinden. Onder andere van en naar de Automotive Campus in Helmond.

 • .

  Tahné Kleijn Stadskunstenaar 2019 en 2020

  dinsdag 18 december 2018
  Tahné Kleijn is de Stadskunstenaar voor de jaren 2019 en 2020. Dat heeft de selectiecommissie vanmiddag in De Cacaofabriek bekendgemaakt. Tahné Kleijn is fotografe, onder andere bekend van het project Goeikes – Helmonders in beeld. Kleijn werd gekozen uit 8 kandidaten.