Nieuws

 • .

  SMS-bom van politie brengt drugsgebruikers in contact met hulpverlening

  dinsdag 9 februari 2021
  Deze week heeft de politie drugsgebruikers actief benaderd door middel van een sms-bericht. Het sms-bericht geeft een ingang naar hulp bij drugsverslaving, schuldhulpverlening of hulp om een uitweg te vinden uit de drugswereld. De politie werkte bij het versturen van de SMS-bom nauw samen met gemeente en het OM.

 • .

  Zelfrijdende minibus rijdt in Helmond - Pilot FABULOS officieel van start

  maandag 8 februari 2021
  Wethouder Antoinette Maas gaf maandag 8 februari het officiële startsein: de proef met de zelfrijdende minibus is gestart. Nadat eerder RDW groen licht heeft gegeven en de eerste succesvolle testritten zijn geweest, rijdt de witte minibus nu met passagiers tussen station Brandevoort en de Automotive Campus. Zonder chauffeur maar met veiligheidssteward.

 • Woning Wolfstraat voor drie maanden dicht na vondst drugs

  donderdag 28 januari 2021
  Vandaag heeft burgemeester Blanksma een woning aan de Wolfstraat voor drie maanden gesloten. In het pand is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt. Er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.

 • .

  Weekmarkten tijdens de lockdown in december 2020 en januari 2021

  vrijdag 18 december 2020
  Tijdens de lockdown gaan de weekmarkten in Helmond door in afgeslankte vorm. Hieronder lees je meer over de maatregelen.

 • .

  Zelfrijdende minibus FABULOS is in Helmond

  donderdag 10 december 2020
  Het is zover: de voorbereidingen starten voor de proef met de zelfrijdende minibus van het Europese project FABULOS in Helmond. De komende weken worden de shuttle en de route rijklaar gemaakt en worden testritten gereden. Als de minibus slaagt voor het eindexamen, en de RDW en wij groen licht geven, dan start de proef met de zelfrijdende minibus medio januari. Mét reizigers, conform coronarichtlijnen en tussen het verkeer. Zonder chauffeur, maar met een veiligheidssteward die continu meekijkt en kan ingrijpen als het nodig is. “De weg is nog lang, maar dit is een grote stap vooruit naar een duurzame en verkeersveilige toekomst”, aldus wethouder Antoinette Maas, gemeente Helmond.

Uw Reactie
Uw Reactie