Nieuws

 • DTW Franke Nederland

  High Tech Ontdekkingsroute - Zaterdag 25 mei

  woensdag 15 mei 2019
  Op zaterdag 25 mei 2019 van 11:00 tot 17:00 uur vindt de High Tech Ontdekkingsroute plaats. Op diverse aansprekende locaties geven toptechnologie bedrijven een kijkje ‘in de keuken’ van hun organisatie. In Helmond is dat Franke Nederland.

 • Koeriersdienst

  Steekproef PIT bij post- en koeriersbedrijven in Helmond en Deurne

  donderdag 25 april 2019
  Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft gisteren een steekproef gedaan bij drie post- en koeriersdiensten in Helmond en een post- en koeriersdienst in Deurne. Er werden diverse overtredingen geconstateerd.

 • ITS

  Helmond maakt zich op voor ITS congres

  donderdag 18 april 2019
  Nederland en met name de regio Brainport Eindhoven maakt zich op voor de komst van 3.500 nationale en internationale mobiliteitsexperts, want op 2 juni gaat hier het 13e ITS European Congress van start: het grootste congres in Europa over smart mobility en digitalisering van transport.

 • PIT

  Peelland Interventie Team (PIT): 288 overtredingen in 2018

  woensdag 17 april 2019
  Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft afgelopen jaar 288 overtredingen geconstateerd bij 33 acties. In de meeste gevallen ging het om milieuovertredingen, adresfraude en handelen in strijd met het bestemmingsplan. Dit schrijft PIT in haar jaarverslag over 2018. De cijfers zijn vergelijkbaar met 2017.

 • De Braak

  Inloopbijeenkomst ontwikkeling Campus De Braak

  woensdag 10 april 2019
  De Braak ondergaat de komende jaren een grote metamorfose. In samenwerking met partners ontwikkelt de gemeente op het terrein een park waar sport, onderwijs en gezondheid samenkomen. Een campus waar verenigingen, sporters en bewoners van omliggende wijken zich welkom en thuis voelen. In 2024 is Sport- en (be)leefcampus De Braak klaar. Voordat het zover is moet er nog veel gebeuren. Zo worden in april twee nieuwe kunstgrasvelden aangelegd op de plek van de voormalige velden van Oranje Zwart. Ook gaat eind dit jaar de bouw van de nieuwe school voor het Dr.-Knippenbergcollege van start.