Nieuws

 • .

  Activiteiten tijdens Dutch Technology Week

  woensdag 6 juni 2018
  Van maandag 4 juni tot en met zaterdag 9 juni vindt voor de zevende keer de Dutch Technology Week (DTW) plaats in de regio Helmond - De Peel. Tijdens deze week staan de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen centraal. Ook in Helmond.

 • .

  Gouden Pronkstuk bij Kasteel Helmond

  woensdag 11 april 2018
  Ter ere van de Nationale Museumweek is van 11 t/m 15 april een enorm Gouden Pronkstuk bij Kasteel Helmond te zien op het Kasteelplein. Dit circa 12 meter hoge beeld van goud is een kopie van het in het echt 60 cm kleine bronzen beeld De Ploeger, gemaakt door de Belgische kunstenaar Constantin Meunier. Vanmiddag was de officiële onthulling die door Kim Lian van der Meij werd gepresenteerd. Ook was er een optreden van cabaretier Leon van der Zanden en de Helmondse Senna Willems, bekend van haar deelname aan Voice Kids.

 • Fotografie: M. Coolen

  Bekendmaking Helmonder van het jaar 2017

  dinsdag 9 januari 2018
  Stichting Lambertus Concerten mag zich Helmonder van het Jaar 2017 noemen. Dit werd gisteravond bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in theater het Speelhuis. Zij ontvangen een cheque van 4000 euro en een sculptuur van de Helmondse kunstenaar Willem van der Velden.

 • Thomas Pieters

  Nieuwe Stadskunstenaar van Helmond: Thomas Pieters

  woensdag 20 december 2017
  Thomas Pieters is de Helmondse Stadskunstenaar voor het jaar 2018. Dat heeft de selectiecommissie vandaag bekend gemaakt. Thomas Pieters is geboren en getogen in Helmond en studeerde aan de Rockacademie in Tilburg. Hij staat erom bekend bruggen te slaan tussen culturen en generaties. Daarvoor heeft hij al vaker landelijke aandacht gekregen, zoals voor zijn concerttour langs supermarkten. Dit seizoen staat hij met zijn muziekprogramma op de planken in 25 theaters in heel Nederland.

 • Foto: Pressvisuals.com

  Helmondse evenementen goed gewaardeerd

  woensdag 6 december 2017
  De zes grootste publieksevenementen in Helmond werden vorig jaar door ruim 145.000 mensen bezocht. Gezamenlijk hebben de bezoekers naar schatting € 1,25 miljoen besteed. 87% van hen is van plan volgend jaar weer terug te komen. Dat blijkt uit de ‘Evenementenmonitor Helmond 2017’, die de gemeente in samenwerking met Helmond Marketing dit jaar voor het eerst heeft opgesteld.