3Vosjes wint Win je winkel!

Vrijdag 28 juni 2019

Femke van Os mag zich de trotse winnaar noemen van Win je Winkel. Femke mag een jaar lang huurvrij ondernemen in de Elzas Passage. Zij versloeg in de finale Leon Slapak en Marcel en Miriam Berkvens.

Winnaar wil je winkel

3Vosjes is een bestaande webwinkel, gerund door Femke. De webwinkel bestaat sinds 2012 en draait goed. “Ik geloof dat clicks & bricks (online en offline) elkaar kunnen versterken. Met het winnen van deze wedstrijd komt een wens uit: het openen van een eigen winkel en daarmee 3Vosjes naar een hoger plan tillen”, aldus een enthousiaste Femke.

Juryoordeel

De jury heeft de ondernemingsplannen van de drie finalisten beoordeeld op verschillende punten, zoals creativiteit, ondernemerschap en de toegevoegde waarde voor het centrum van Helmond. Wethouder Jos van Bree: “Vandaag hebben we kennis gemaakt met de ondernemers achter de plannen. Alledrie mooie initiatieven! 3Vosjes van Femke van Os is unaniem als winnaar gekozen.  Volgens mij is een gratis pand voor een jaar een goede basis om te starten. Ik wil haar ongelofelijk veel geluk en succes wensen in Helmond.”

Drie finalisten

Naast Femke van Os waren ook Leon Slapak en Marcel en Miriam Berkvens doorgedrongen tot de finale. Leon Slapak deed mee aan Win je winkel met een nieuw concept voor het ontwikkelen van maatwerkkleding. De andere finalisten waren Marcel en Miriam Berkvens, die met Eigezwijns een winkel wilden openen waarin het varken en varkensproducten centraal staan.

Leegstand terugdringen

Met Win je winkel wil de gemeente, samen met de vastgoedeigenaren, niet alleen de leegstand terugdringen, maar juist ook ondernemers met nieuwe, creatieve ideeën stimuleren om de stap te nemen en een winkel te openen in ons kernwinkelgebied. Ook de eerste editie van het franchise-event eind 2018 is daar een voorbeeld van. Later dit jaar gaat het franchise-event herhaald worden en brengen de gemeente weer franchisegevers en potentiële franchisenemers bij elkaar.

Centrumperspectief

Deze en andere projecten zijn concrete acties die voortkomen uit het Centrumperspectief, dat in 2017 is opgesteld. In het Centrumperspectief staan de contouren om van het centrum van Helmond in 2030 dé centrale ontmoetingsplek van de stad en de regio te maken.

Uw Reactie
Uw Reactie