't Patronaat officieel geopend

Dinsdag 13 maart 2018

Zaterdag 10 maart is ambachtscentrum ’t Patronaat aan de 2e Haagstraat feestelijk geopend. De ondernemers kregen in februari de sleutel van hun werkplek. Tijdens de zeer geslaagde open dag konden vele geïnteresseerde mensen een kijkje nemen in het verbouwde pand. Ook konden zij kennis maken met de ondernemers en hun product.

Pressvisuals

In april 2017 werd gestart met de restauratie en verbouwing van ‘t Patronaat. Dit project is mede tot stand gekomen met financiële steun van de Provincie Noord-Brabant en het Bouwfonds Cultuurfonds. Het gebouw heeft bijna een eeuw dienst gedaan als patronaat, school en wijkcentrum. Zaterdag 10 maart heeft wethouder Van Bree het prachtig gerestaureerde rijksmonument geopend. Nu de verbouwing klaar is zullen de creatief ambachtelijke ondernemers nieuw leven blazen in het karakteristieke pand in het hart van Helmond-West. Het gaat om Afdeling Online, Naaiatelier ’t Patronaald, Kookcreatie, Grafisch Atelier Helmond en Atelier Hatseflats.

Geschiedenis

Ruim 90 jaar geleden, in 1927, bouwde de parochie van O.L. Vrouw een patronaat in Helmond-West. Na een verwoestende brand is ’t Patronaat in 1930 volledig herbouwd. ‘t Patronaat heeft bijna een eeuw dienst gedaan als patronaat, school en wijkcentrum. Sinds 2013 stond het pand leeg. In 2017 is gestart met de restauratie van dit prachtige en beeldbepalende pand, waarbij het statige uiterlijk en een modern interieur zijn samen gebracht.

Nog enkele units te huur

In ‘t Patronaat zijn in totaal 10 werkateliers gerealiseerd voor creatief ambachtelijke ondernemers. ‘t Patronaat ligt nabij het centrum van Helmond en is goed bereikbaar. Het gebouw is voorzien van alle basisvoorzieningen, en ondernemers werken er te midden van geestverwante collega’s. In het voorjaar 2018 wordt de openbare ruimte rond het gebouw heringericht. Er worden onder andere voldoende gratis parkeerplaatsen gerealiseerd voor huurders en bezoekers. Er zijn nog enkele werkunits te huur. 

Bekijk hier meer informatie over huren in 't Patronaat.