Verloren of gevonden voorwerpen

Woensdag 6 juni 2018

Heeft u als ondernemer iets gevonden? Dan kunt u dat voortaan melden op www.verlorenofgevonden.nl.

.

Gevonden

Wanneer u in uw onderneming iets vindt, hoeft u het niet naar de gemeente te brengen. U meldt het eenvoudig op www.verlorenofgevonden.nl. Uw persoonsgegevens zijn alleen zichtbaar voor de gemeente die de administratie beheert. Bewaar het gevonden voorwerp en zorg dat het in dezelfde staat blijft als toen u het vond.  

Wanneer de eigenaar het voorwerp vindt op dezelfde website, dan ontvangt hij via die website uw contactgegevens en neemt hij contact met u op. Neemt de eigenaar van het voorwerp geen contact met u op? Dan wordt het na de wettelijke bewaartermijn van 1 jaar uw eigendom.

Liever niet zelf bewaren?

Wilt u het gevonden voorwerp toch liever niet zelf bewaren, lever dit dan in bij het kantoor van Stadswacht Helmond (Weg op den Heuvel 39). U kunt hier terecht van maandag t/m vrijdag van 10.00 - 12.00 uur en van 14.00 - 17.00 uur en zaterdag van 10.00 - 12.00 uur.  U kunt hier eventueel ook het verzoek neerleggen het betreffende voorwerp op te halen. Uitzonderingen zijn paspoorten, rijbewijzen en identiteitskaarten. Deze kunt u inleveren bij de Stadswinkel van de gemeente Helmond (Frans Joseph van Thielpark 1).

Verloren

Heeft een klant of relatie van u iets verloren? Kijk op www.verlorenofgevonden.nl of verwijs hiernaar. Als u het verloren voorwerp vindt op de website, dan krijgt u van de gemeente de contactgegevens van de vinder.